3 НАПИТКА КОЈА НЕ СМЕТЕ ПИТИ АКО ВАС МУЧЕ УПАЛЕ: Опасно кад вас боле зглобови!
Појачавају симптоме артритиса.
Ако имате артритис, упале су ваш непријатељ број 1.
Зато треба да избегавате сваку врсту хране или пића који изазивају упале или их појачавају. У супротном, бол у зглобовима биће све јачи.
ПРИРОДНИ ЛЕК: Биљке за вене помажу, а ОВО је једна од најбољих!
Препознајте на време: Пет симптома гљивичне инфекције
Међутим, док обраћамо пажњу на исхрану, често нам промакну разни напици које током дана узимамо и не примећујемо да нам заправо они појачавају упале.
Реакције могу бити чак и брже, јер пићима не треба много времена да прођу кроз систем за варење. Зато треба ослушкивати свој организам, јер ћете лакше установити шта је у вашем случају окидач за јачу упалу и јачи бол.
Не реагују сви исто, то се мора напоменути, али треба да обратите пажњу на следећа пића!
Ништа добро вас не чека у конзерви енергетског пића!
Ниво кофеина је толико висок да може да доведе чак и до срчаних тегоба у неким случајевима.
Уз то, додајте и неколико пута више шећера него што постоји у обичним безалкохолним пићима и добијате нешто што се не препоручује никоме, нарочито не редовно и у већим количинама.
У случају артритиса, и шећер и кофеин могу до доведу до јачања упале. Висока киселост може чак и да доведе до опасних промена на зглобовима.
Најнезгоднија последица пијења пива је што тело ослобађа пурине, хемијске супстанце које јетра производи кад разлаже фруктозу. Пурини се затим метаболишу у уринску киселину, а она је веома опасна за зглобове.
Пиво садржи и глутен, који изазива и јаке упалне процесе код људи који су осетљиви на њега. Укупно гледано, алкохол је веома снажан узрочник упалних процеса у телу.
Повремена чаша вина ту и тамо неће донети тешке последице, али свако пијанство доводи до ланчане реакције која ће се завршити погубно и по зглобове.
Мамурлук је тешко стање дехидратације и упале, а то свако ко болује од артритиса треба да избегава у широком луку.
Ови напици су проблем, пре свега, због количине шећера. У њима нема влакана које садржи интегрална воћка а који успоравају апсорпцију шећера и тиме одржавају ниво шећера у крви.
У овим соковима је често и додата фруктоза, а ту се враћамо на проблем пурина који се ослобађају и повећавају ниво мокраћне киселине у телу!
Избегавајте воћне сокове, нарочито са пуно шећера, радије поједите право воће.
МЕДИЦИНСКЕ ГЉИВЕ: Шест супермоћних печурака које ПОМАЖУ ДА ОЗДРАВИТЕ!
ПРЕХЛАДА ЈЕ ПРОШЛА, АЛИ КАШАЉ НЕДЕЉАМА НЕ ПРЕСТАЈЕ? Ако се и вама то дешава, ово морате да знате
ПРЕТИ ВАМ ИНФАРКТ: Ево како ћете ЗНАТИ да вам предстоји ОВО СТАЊЕ, ово је ЈАСАН ЗНАК!
НАЈМОЋНИЈА ПРИРОДНА ПОМОЋ ЗА ДИЈАБЕТЕС: Овај ЗАЧИН уврстите у исхрану и РЕШИЋЕТЕ бројне ТЕГОБЕ!
Установљена четири типа старења: Откријте ком припадате