Домаћа СУПА је бакин лек који ОПОРАВЉА цело тело - Ово је ТРИК да увек буде БИСТРА, а уз ГРИЗ КНЕДЛЕ сваки залогај је чисто задовољство
Нема ништа лепше од домаће супице, још када је направите са гриз кнедлама, сигурно ће се тражити тањир више
Нема ничег лепшег од мириса домаће супе која се крчка на шпорету, баш као што је то радила наша бака.
Домаћа супа није само укусан оброк, већ право благо за тело и душу! Уз савршено бистру супу, сваки залогај постаје прави ритуал уживања. Тајна је у једноставним, али пажљиво бираним састојцима, који подстичу опоравак и дају снагу.
А када овој супи додамо гриз кнедле, сваки залогај постаје право задовољство – лаган, укусан и кремаст. Уз овај рецепт, ваша супа ће бити увек бистрија, богатија и лепша, баш као што то заслужују сви они који је буду јели!
Састојци:
пола пилета
шаргарепа
целер
1 мањи кромпир
1 мањи препечен лук
неколико зрна бибера, першунов лист, со, зачин
Припрема:
Пилетину скувати, па исцепкати на ситно, а воду у којој се кувала сачувати. Пропржити лук и шаргарепу. Додати остало поврће и месо. Налити водом од кувања меса. Зачинити и крчкати док поврће не омекша.
Кнедле за супу на први начин: У тањир ставити на врх мале кашичице масти (може и уља) додати једно јаје и добро изједначити , додати 5-6 кашика гриза и на врх ножа прашка за пециво. Измешати. Кашичицом вадити на врх кашичице и спустити у супу. Кувати 2-3 мин. Додати першунов лист.
Кнедле на други начин: Умутити једно беланце добро у чвртс снег, додати жуманце и мало уља и 4 -5 кашика гриза. Све изједначити и вадити кашичицом.
Трећи начин: Једно беланце умутити у јако чврст шне виљушком, додавати по мало гриза око 4 кашике равне добро изједначити и вадити кашичицом и спуштати у супу