Domaća SUPA je bakin lek koji OPORAVLJA celo telo - Ovo je TRIK da uvek bude BISTRA, a uz GRIZ KNEDLE svaki zalogaj je čisto zadovoljstvo
Nema ništa lepše od domaće supice, još kada je napravite sa griz knedlama, sigurno će se tražiti tanjir više
Nema ničeg lepšeg od mirisa domaće supe koja se krčka na šporetu, baš kao što je to radila naša baka.
Domaća supa nije samo ukusan obrok, već pravo blago za telo i dušu! Uz savršeno bistru supu, svaki zalogaj postaje pravi ritual uživanja. Tajna je u jednostavnim, ali pažljivo biranim sastojcima, koji podstiču oporavak i daju snagu.
A kada ovoj supi dodamo griz knedle, svaki zalogaj postaje pravo zadovoljstvo – lagan, ukusan i kremast. Uz ovaj recept, vaša supa će biti uvek bistrija, bogatija i lepša, baš kao što to zaslužuju svi oni koji je budu jeli!
Sastojci:
pola pileta
šargarepa
celer
1 manji krompir
1 manji prepečen luk
nekoliko zrna bibera, peršunov list, so, začin
Priprema:
Piletinu skuvati, pa iscepkati na sitno, a vodu u kojoj se kuvala sačuvati. Propržiti luk i šargarepu. Dodati ostalo povrće i meso. Naliti vodom od kuvanja mesa. Začiniti i krčkati dok povrće ne omekša.
Knedle za supu na prvi način: U tanjir staviti na vrh male kašičice masti (može i ulja) dodati jedno jaje i dobro izjednačiti , dodati 5-6 kašika griza i na vrh noža praška za pecivo. Izmešati. Kašičicom vaditi na vrh kašičice i spustiti u supu. Kuvati 2-3 min. Dodati peršunov list.
Knedle na drugi način: Umutiti jedno belance dobro u čvrts sneg, dodati žumance i malo ulja i 4 -5 kašika griza. Sve izjednačiti i vaditi kašičicom.
Treći način: Jedno belance umutiti u jako čvrst šne viljuškom, dodavati po malo griza oko 4 kašike ravne dobro izjednačiti i vaditi kašičicom i spuštati u supu