Jedite ovo i gledajte kako KILOGRAMI SPADAJU: Namirnice koje alkalizuju, ČISTE CREVA i ubrzavaju METABOLIZAM
Odlične su za probavu..
Gojaznost, pad imuniteta, pad energije su posledica nepravilne, masne i previše začinjen hrane koja narušava prirodnu ph vrednost organizma, zbog čega je veoma bitno da u svakodnevnu ishranu uvrstite namirnice koje pomažu da se povrati prirodni ph organizma, a koje u isto vreme pozitivno utiče na organe za varenje i probavu, tako da nećete imati problema sa viškom kilograma.
Avokado
Istraživanja su pokazala da ishrana bogata ovom namirnicom obezbeđuje pad ukupnog holesterola za 8,2% . Osim toga, avokado pomaže da se u želucu neutralizuje kisela hrana i doprinosi apsorpciji hranljivih materija iz voća i povrća.
Španski istoričar Bernardino de Saagun (Bernardino de Ribeira) u svojoj knjizi „Opšta istorija Nove Španije“ pisao je još 1576. da Asteci znaju za korisna svojstva ovog ploda, a košticu avokada koriste u lekovitim smesama.
Banane
Banane sadrže dva osnovna tipa vlakana: rezistentni skrob (nalazi se u nezrelim bananama i pomaže varenju) i pektin (koji pomaže u prevenciji raka debelog creva). Zrele banane sadrže vitamine i baze, uravnotežuju nivo šećera u krvi (zahvaljujući gvožđu koje stvara hemoglobin) i snižavaju krvni pritisak (zbog kalijuma).
SAVRŠENA KREM ČORBICA, ZA MANJE OD 100 DINARA: Brzinski recept koji ćete obožavati! (VIDEO)
RUSKI KARDIOLOG OTKRIVA: Evo šta treba da radite na PROMENU VREMENA, može vam SPASITI život!
Karfiol
Karfiol po svom sadržaju korisnih materija nadmašuje ostale vrste kupusa. Ovo povrće sadrži vitamine C, A, B, PP, kao i holin, koji jača nervni sistem i sprečava nakupljanje holesterola u jetri. Od korisnih mikroelemenata, karfiol sadrži kalcijum (koji jača kosti) i magnezijum (koji donosi dobro raspoloženje).
Dinja
Osim prijatnog ukusa, dinja sadrži karoten (smanjuje verovatnoću oboljevanja od raka), vlakna, kao i folnu i askorbinsku kiselinu (jača imunološki sistem i koštano tkivo). A zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C, dinja našu kožu čini lepom i zdravom.
Grožđe
Grožđe sadrži veliki broj korisnih biljnih jedinjenja, koja mogu da zaštite od pojedinih vrsta karcinoma, a takođe snižavaju holesterol. 16-nedeljno istraživanje na 38 muškaraca, koji su uzimali 20 g ekstrakta grožđa dnevno, pokazalo je da je kod svih došlo do smanjenja šećera u krvi. Grožđe sadrži kalcijum, magnezijum, kalijum i fosfor – elemente neophodne za zdravlje kostiju.
Krastavac
Krastavac je odličan za uklanjanje kiselina i toksina iz organizma. Ovo povrće, zahvaljujući flavonoidima koje sadrži, takođe iz organizma izbacuje slobodne radikale, čije nakupljanje može dovesti do pojave srčanih, plućnih i autoimunih bolesti. Krastavac je niskokaloričan i može se bezbrižno uključiti u mnoge dijete.
Kinoa
Kinoa sadrži više belančevina od ostalih žitarica. Ova namirnica našem organizmu obezbeđuje fosfor (ne manje od većina vrsta ribe), gvožđe (dva puta više nego pšenica), kalcijum, vlakna i B vitamine, koji učestvuju u svim metaboličkim procesima.
Blitva
Blitva je listnata biljka koja sadrži mnogo vitamina K (koji pomaže u pročišćavanju i koagulaciji krvi). Takođe i vitamine A i E, natrijum, magnezijum, kalcijum i gvožđe. Zahvaljujući takvom vitaminskom koktelu, ova namirnica poboljšava cirkulaciju krvi, jača zube i kosti, pomaže organizmu u borbi protiv virusa.
Limun
Limun sprečava razvoj raka, smanjuje rizik od moždanog udara, čisti organizam od toksina i plaka, pomaže kod avitaminoze, bolesti gastrointestinalnog trakta, poremećaja metabolizma minerala, ateroskleroze i hipertenzije. Spisak korisnih svojstava limuna je toliko velik, da se u srednjem veku verovalo da je ovaj citrus može da zaštiti od kuge.
Bosiljak
Bosiljak sadrži mnogo antioksidanata, pomaže u detoksikaciji i smanjuje štetan uticaj stresa na organizam. Ova biljka takođe ima protivupalna, analgetička, antipiretička, imunološka i diuretička svojstva.