Једите ово и гледајте како КИЛОГРАМИ СПАДАЈУ: Намирнице које алкализују, ЧИСТЕ ЦРЕВА и убрзавају МЕТАБОЛИЗАМ
Одличне су за пробаву..
Гојазност, пад имунитета, пад енергије су последица неправилне, масне и превише зачињен хране која нарушава природну пх вредност организма, због чега је веома битно да у свакодневну исхрану уврстите намирнице које помажу да се поврати природни пх организма, а које у исто време позитивно утиче на органе за варење и пробаву, тако да нећете имати проблема са вишком килограма.
Авокадо
Истраживања су показала да исхрана богата овом намирницом обезбеђује пад укупног холестерола за 8,2% . Осим тога, авокадо помаже да се у желуцу неутрализује кисела храна и доприноси апсорпцији хранљивих материја из воћа и поврћа.
Шпански историчар Бернардино де Саагун (Бернардино де Рибеира) у својој књизи „Општа историја Нове Шпаније“ писао је још 1576. да Астеци знају за корисна својства овог плода, а коштицу авокада користе у лековитим смесама.
Банане
Банане садрже два основна типа влакана: резистентни скроб (налази се у незрелим бананама и помаже варењу) и пектин (који помаже у превенцији рака дебелог црева). Зреле банане садрже витамине и базе, уравнотежују ниво шећера у крви (захваљујући гвожђу које ствара хемоглобин) и снижавају крвни притисак (због калијума).
САВРШЕНА КРЕМ ЧОРБИЦА, ЗА МАЊЕ ОД 100 ДИНАРА: Брзински рецепт који ћете обожавати! (ВИДЕО)
РУСКИ КАРДИОЛОГ ОТКРИВА: Ево шта треба да радите на ПРОМЕНУ ВРЕМЕНА, може вам СПАСИТИ живот!
Карфиол
Карфиол по свом садржају корисних материја надмашује остале врсте купуса. Ово поврће садржи витамине Ц, А, Б, PP, као и холин, који јача нервни систем и спречава накупљање холестерола у јетри. Од корисних микроелемената, карфиол садржи калцијум (који јача кости) и магнезијум (који доноси добро расположење).
Диња
Осим пријатног укуса, диња садржи каротен (смањује вероватноћу обољевања од рака), влакна, као и фолну и аскорбинску киселину (јача имунолошки систем и коштано ткиво). А захваљујући високом садржају витамина Ц, диња нашу кожу чини лепом и здравом.
Грожђе
Грожђе садржи велики број корисних биљних једињења, која могу да заштите од појединих врста карцинома, а такође снижавају холестерол. 16-недељно истраживање на 38 мушкараца, који су узимали 20 г екстракта грожђа дневно, показало је да је код свих дошло до смањења шећера у крви. Грожђе садржи калцијум, магнезијум, калијум и фосфор – елементе неопходне за здравље костију.
Краставац
Краставац је одличан за уклањање киселина и токсина из организма. Ово поврће, захваљујући флавоноидима које садржи, такође из организма избацује слободне радикале, чије накупљање може довести до појаве срчаних, плућних и аутоимуних болести. Краставац је нискокалоричан и може се безбрижно укључити у многе дијете.
Киноа
Киноа садржи више беланчевина од осталих житарица. Ова намирница нашем организму обезбеђује фосфор (не мање од већина врста рибе), гвожђе (два пута више него пшеница), калцијум, влакна и Б витамине, који учествују у свим метаболичким процесима.
Блитва
Блитва је листната биљка која садржи много витамина К (који помаже у прочишћавању и коагулацији крви). Такође и витамине А и Е, натријум, магнезијум, калцијум и гвожђе. Захваљујући таквом витаминском коктелу, ова намирница побољшава циркулацију крви, јача зубе и кости, помаже организму у борби против вируса.
Лимун
Лимун спречава развој рака, смањује ризик од можданог удара, чисти организам од токсина и плака, помаже код авитаминозе, болести гастроинтестиналног тракта, поремећаја метаболизма минерала, атеросклерозе и хипертензије. Списак корисних својстава лимуна је толико велик, да се у средњем веку веровало да је овај цитрус може да заштити од куге.
Босиљак
Босиљак садржи много антиоксиданата, помаже у детоксикацији и смањује штетан утицај стреса на организам. Ова биљка такође има противупална, аналгетичка, антипиретичка, имунолошка и диуретичка својства.