Umesi INTEGRALNI HLEB po receptu nutricioniste, Ane Petrović! Potrebna ti je činija i OSAM SASTOJAKA!
Pametan izbor!
Nutricionista Ana Petrović poznata je kao savetnik za ishranu mnogih poznatih dama sa naše estrade kao što je Nataša Bekvalac, Jelena Karleuša koja je uz njene savete i plan ishrane uspela da povrati staru kilažu, zatim Marija Šerifović.
Za sve koji su na specijalnom planu ishrane ili vode računa o izgledu, prenosimo vam recept za zdrav intregralni hleb.
Razlika izmedju integralnog i belog hleba nije u kalorijskoj vrednosti, već u vlaknima! Celo zrno žita ima više vlakana pa je i zdravije za jelo. Integralni pšenični hleb je preporučen u dijetama.
Ukoliko ste intolerantni ili imate alergiju na neku komponentu glutena, preporučujem bezglutenski hleb. Hleb koristite za doručak, ponekad za ručak, a uz večeru jedino kada želite da se ugojite!
𝐈𝐍𝐓𝐄𝐆𝐑𝐀𝐋𝐍𝐈 𝐇𝐋𝐄𝐁
- 300g integralnog pšeničnog brašna
- 3dl vode
- 3 kašike maslinovog ulja
- Prašak za pecivo, so, soda bikarbona, laneno seme, ovsene pahuljhice (za posipanje po hlebu).
Priprema: Sve izmešati u činiji viljuškom da testo bude gusto (da viljuška stoji uspravno u testu- pravite baš kako piše zbog gustine testa). Po ukusu dodajte so i laneno seme, a sodu bikarbonu samo na vrh noža. Ovsene pahuljice su za posipanje preko hleba. Kada umesite testo ostavite ga u frižideru da prenoći (uveče pripremite za sutradan ujutru), važno je da odstoji u frižideru!
Testo istresite na papir za pečenje koji ste stavili u posudu, samo malo poravnati testo i peći ga u rerni na 180C na 40 minuta.
Preporučujem da ga napravite dan ranije, pre konzumiranja jer što duže stoji ukusniji je!