Умеси ИНТЕГРАЛНИ ХЛЕБ по рецепту нутриционисте, Ане Петровић! Потребна ти је чинија и ОСАМ САСТОЈАКА!
Паметан избор!
Нутрициониста Ана Петровић позната је као саветник за исхрану многих познатих дама са наше естраде као што је Наташа Беквалац, Јелена Карлеуша која је уз њене савете и план исхране успела да поврати стару килажу, затим Марија Шерифовић.
За све који су на специјалном плану исхране или воде рачуна о изгледу, преносимо вам рецепт за здрав интрегрални хлеб.
Разлика између интегралног и белог хлеба није у калоријској вредности, већ у влакнима! Цело зрно жита има више влакана па је и здравије за јело. Интегрални пшенични хлеб је препоручен у дијетама.
Уколико сте интолерантни или имате алергију на неку компоненту глутена, препоручујем безглутенски хлеб. Хлеб користите за доручак, понекад за ручак, а уз вечеру једино када желите да се угојите!
𝐈𝐍𝐓𝐄𝐆𝐑𝐀𝐋𝐍𝐈 𝐇𝐋𝐄𝐁
- 300г интегралног пшеничног брашна
- 3дл воде
- 3 кашике маслиновог уља
- Прашак за пециво, со, сода бикарбона, ланено семе, овсене пахуљхице (за посипање по хлебу).
Припрема: Све измешати у чинији виљушком да тесто буде густо (да виљушка стоји усправно у тесту- правите баш како пише због густине теста). По укусу додајте со и ланено семе, а соду бикарбону само на врх ножа. Овсене пахуљице су за посипање преко хлеба. Када умесите тесто оставите га у фрижидеру да преноћи (увече припремите за сутрадан ујутру), важно је да одстоји у фрижидеру!
Тесто истресите на папир за печење који сте ставили у посуду, само мало поравнати тесто и пећи га у рерни на 180Ц на 40 минута.
Препоручујем да га направите дан раније, пре конзумирања јер што дуже стоји укуснији је!