Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Умеси ИНТЕГРАЛНИ ХЛЕБ по рецепту нутриционисте, Ане Петровић! Потребна ти је чинија и ОСАМ САСТОЈАКА!

22.10.2020. 09:45
hleb
хлеб / Извор: Профимедиа

Паметан избор!

Нутрициониста Ана Петровић позната је као саветник за исхрану многих познатих дама са наше естраде као што је Наташа Беквалац, Јелена Карлеуша која је уз њене савете и план исхране успела да поврати стару килажу, затим Марија Шерифовић.

За све који су на специјалном плану исхране или воде рачуна о изгледу, преносимо вам рецепт за здрав интрегрални хлеб. 

Разлика између интегралног и белог хлеба није у калоријској вредности, већ у влакнима! Цело зрно жита има више влакана па је и здравије за јело. Интегрални пшенични хлеб је препоручен у дијетама. 

Уколико сте интолерантни или имате алергију на неку компоненту глутена, препоручујем безглутенски хлеб. Хлеб користите за доручак, понекад за ручак, а уз вечеру једино када желите да се угојите!

𝐈𝐍𝐓𝐄𝐆𝐑𝐀𝐋𝐍𝐈 𝐇𝐋𝐄𝐁

  • 300г интегралног пшеничног брашна
  • 3дл воде
  • 3 кашике маслиновог уља
  • Прашак за пециво, со, сода бикарбона, ланено семе, овсене пахуљхице (за посипање по хлебу).

Припрема: Све измешати у чинији виљушком да тесто буде густо (да виљушка стоји усправно у тесту- правите баш како пише због густине теста). По укусу додајте со и ланено семе, а соду бикарбону само на врх ножа. Овсене пахуљице су за посипање преко хлеба. Када умесите тесто оставите га у фрижидеру да преноћи (увече припремите за сутрадан ујутру), важно је да одстоји у фрижидеру!

Тесто истресите на папир за печење који сте ставили у посуду, само мало поравнати тесто и пећи га у рерни на 180Ц на 40 минута.
Препоручујем да га направите дан раније, пре конзумирања јер што дуже стоји укуснији је!