BAKA JELA oduševila receptom! Pita sa ROŠTILJSKIM KOBASICAMA i krastavcima - DORUČAK koji morate još danas da probate
Ako volite domaće pite, preporučujemo vam da isprobate ovaj recept.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 50 ml ulja
- 60 gr griza
- 60 gr brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 100 ml jogurta
- malo soli
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/09/17/377921319_234125582577675_1321729282486770527_n.jpg?itok=ZsXoBuQ7)
LEPI SE ZA PRSTE! Probajte ĆUREĆA KRILCA po receptu iz bakine kuhinje, oduševiše vas ukus (VIDEO)
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/09/14/tursija.jpg?itok=CsXax23v)
Domaća TURŠIJA JAČA IMUNITET, čisti creva i POVEĆAVA nivo DOBRIH BAKTERIJA, odlična je ZA PROBAVU (RECEPT)
Nadev za pitu:
- 1 par roštiljskih kobasica, mogu viršle
- 4 -5 kom kiselih krastavaca
Preliv:
- 2 jaja
- 200 gr kisele pavlake
Priprema:
Umutiti jaje, dodati ulje, jogurt, so, izmešati. Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i opet sve dobro izmešati. Pleh dublji, a uži pleh veličine 35x9 cm, obložiti papirom za pečenje. Sipati smesu u pleh, pa preko staviti sa obe strane po 1 veću, oljuštenu roštilj kobasicu. U sredinu staviti kisele krastavčiće, kojima prethodno treba odseći vrhove, pa kobasicu i krastavce dobro uroniti u testo.
Rernu zagrejati na 200 stepeni C i staviti testo da se peče. Posle 15-ak minuta ga izvaditi iz rerne i preliti prelivom od umućenih jaja i pavlake. Vratiti u rernu, pokriti folijom i nastaviti pečenje još oko 40 minuta. 15 minuta pred kraj pečenja skinuti foliju da se pita lepo zapeče. Seći prohlađenu.