БАКА ЈЕЛА одушевила рецептом! Пита са РОШТИЉСКИМ КОБАСИЦАМА и краставцима - ДОРУЧАК који морате још данас да пробате
Ако волите домаће пите, препоручујемо вам да испробате овај рецепт.
Потребно је:
- 2 јаја
- 50 мл уља
- 60 гр гриза
- 60 гр брашна
- 1/2 прашка за пециво
- 100 мл јогурта
- мало соли
ЛЕПИ СЕ ЗА ПРСТЕ! Пробајте ЋУРЕЋА КРИЛЦА по рецепту из бакине кухиње, одушевише вас укус (ВИДЕО)
Домаћа ТУРШИЈА ЈАЧА ИМУНИТЕТ, чисти црева и ПОВЕЋАВА ниво ДОБРИХ БАКТЕРИЈА, одлична је ЗА ПРОБАВУ (РЕЦЕПТ)
Надев за питу:
- 1 пар роштиљских кобасица, могу виршле
- 4 -5 ком киселих краставаца
Прелив:
- 2 јаја
- 200 гр киселе павлаке
Припрема:
Умутити јаје, додати уље, јогурт, со, измешати. Додати просејано брашно са прашком за пециво и опет све добро измешати. Плех дубљи, а ужи плех величине 35x9 цм, обложити папиром за печење. Сипати смесу у плех, па преко ставити са обе стране по 1 већу, ољуштену роштиљ кобасицу. У средину ставити киселе краставчиће, којима претходно треба одсећи врхове, па кобасицу и краставце добро уронити у тесто.
Рерну загрејати на 200 степени Ц и ставити тесто да се пече. После 15-ак минута га извадити из рерне и прелити преливом од умућених јаја и павлаке. Вратити у рерну, покрити фолијом и наставити печење још око 40 минута. 15 минута пред крај печења скинути фолију да се пита лепо запече. Сећи прохлађену.