Baka Radojka pravi NAJBOLJU KUVANU RAKIJU - Ovako su je spremali naši stari, a dodaje se specijalna ZAPRŠKA
Odličan predlog za hladne zimske dane i druženja sa prijateljima i porodicom koji su tek pred nama u toku praznika.
Pravo je vreme za piće koje je idealno za hladne zimske dane, a još ako dočekujete Novu godinu negde napolju, sigurno da će vam dobro doći jedna kuvana rakija.
Evo kako su je pripremali naši stari i po receptu bake Radojke.
Potrebno je da vatra bude jaka, a rakija ljuta. U posudu za kuvanje stavite dve čaše rakije i jednu vode. Zatim dodajte dve, tri kašike šećera. Pored posude na plotnu stavite parče folije na koji ćete sipati kašiku šećera i sačekajte da se karamelizuje (zaprška) dok se rakija kuva.
Kada rakija provri dodaje se zaprška i sačeka se da još malo vri rakija, a zatim se kali sa malo vode i skida se sa šporeta.
Napitak je gotov i možete ga služiti.