Бака Радојка прави НАЈБОЉУ КУВАНУ РАКИЈУ - Овако су је спремали наши стари, а додаје се специјална ЗАПРШКА
Одличан предлог за хладне зимске дане и дружења са пријатељима и породицом који су тек пред нама у току празника.
Право је време за пиће које је идеално за хладне зимске дане, а још ако дочекујете Нову годину негде напољу, сигурно да ће вам добро доћи једна кувана ракија.
Ево како су је припремали наши стари и по рецепту баке Радојке.
Потребно је да ватра буде јака, а ракија љута. У посуду за кување ставите две чаше ракије и једну воде. Затим додајте две, три кашике шећера. Поред посуде на плотну ставите парче фолије на који ћете сипати кашику шећера и сачекајте да се карамелизује (запршка) док се ракија кува.
Када ракија проври додаје се запршка и сачека се да још мало ври ракија, а затим се кали са мало воде и скида се са шпорета.
Напитак је готов и можете га служити.