ПРАВИ ГА ЊЕН ЗЕТ
Откривен РЕЦЕПТ - Ово јело било је ХИТ на ЦЕЦИНОЈ СЛАВИ, сваке године је обавезно на трпези
Мајстор за посну сарму на Цециој слави је њен зет Предраг Оцокољиш.
Предраг Оцокољић, зет Цеце Ражнатовић, одувек је важио за главну мушку фигуру у њиховој фамилији. Међутим, мало ко је знао да је бивши фудбалер и главни кувар породице, а сарма Предрага Оцокољића омиљено је јело свима који су је пробали.
Фризер Стеван Радивојевић, је по доласку на Цецину славу открио да једва чека да једе сарме Цециног зета.
– Већ десет година долазим код Цеце на славу. Увек је забавно и позитивно. Пуно је дивних људи. Трпеза је одлична. Обожавам сарме Цециног зета, које се праве од димљеног шарана. Цео дан маштам од њима – рекао је Стеван јуче.
Састојци:
- 1 већа главица купуса
- 1/2 кг димљеног шарана
- 4 главице црног лука
- 2 шољице пиринча
- мало уља
- мало брашна
- мало мешавине зачина
- 1 кашика зачинске црвене паприке
- мало соли
- мало бибера
Очистити купус, одстранити му корен. Димљеном шарану одстранити кости и ситно га насецкати или самлети. На уљу пржити 3 главице ситно сецканог лука. Кад лук порумени додати му мало црвене зачинске паприке и млевеног шарана, па продужити са пржењем још 2-3 минута.
Склонити са шпорета па додати пиринач, те зачинити по укусу. Смесу добро измешати. Савијати сарме, слагати их у дубљу посуду. Направити запршку од 3 кашике уља, 2 главице црног лука, 1 кашике брашна, и 1 кашике црвене зачинске паприке. Сарму прелити запршком, додати воду и кувати на лаганој ватри док купус не омекша.
Србија Данас/ Свет/Ирена Ћирић