PRAVI GA NJEN ZET
Otkriven RECEPT - Ovo jelo bilo je HIT na CECINOJ SLAVI, svake godine je obavezno na trpezi
Majstor za posnu sarmu na Cecioj slavi je njen zet Predrag Ocokoljiš.
Predrag Ocokoljić, zet Cece Ražnatović, oduvek je važio za glavnu mušku figuru u njihovoj familiji. Međutim, malo ko je znao da je bivši fudbaler i glavni kuvar porodice, a sarma Predraga Ocokoljića omiljeno je jelo svima koji su je probali.
Frizer Stevan Radivojević, je po dolasku na Cecinu slavu otkrio da jedva čeka da jede sarme Cecinog zeta.
– Već deset godina dolazim kod Cece na slavu. Uvek je zabavno i pozitivno. Puno je divnih ljudi. Trpeza je odlična. Obožavam sarme Cecinog zeta, koje se prave od dimljenog šarana. Ceo dan maštam od njima – rekao je Stevan juče.
Sastojci:
- 1 veća glavica kupusa
- 1/2 kg dimljenog šarana
- 4 glavice crnog luka
- 2 šoljice pirinča
- malo ulja
- malo brašna
- malo mešavine začina
- 1 kašika začinske crvene paprike
- malo soli
- malo bibera
Očistiti kupus, odstraniti mu koren. Dimljenom šaranu odstraniti kosti i sitno ga naseckati ili samleti. Na ulju pržiti 3 glavice sitno seckanog luka. Kad luk porumeni dodati mu malo crvene začinske paprike i mlevenog šarana, pa produžiti sa prženjem još 2-3 minuta.
Skloniti sa šporeta pa dodati pirinač, te začiniti po ukusu. Smesu dobro izmešati. Savijati sarme, slagati ih u dublju posudu. Napraviti zapršku od 3 kašike ulja, 2 glavice crnog luka, 1 kašike brašna, i 1 kašike crvene začinske paprike. Sarmu preliti zaprškom, dodati vodu i kuvati na laganoj vatri dok kupus ne omekša.
Srbija Danas/ Svet/Irena Ćirić