Klot PASULJ od kog CELA kuća miriše na TRADICIJU - Recept koji će biti OMILJEN celoj porodici
Pasulj spada u jedno od najčešće pripremanih jela. Ovo tradicionalno jelo bilo je nezaobilazan deo svake porodične trpeze. Praznici su odlično vreme da se vratimo starim receptima i okupimo svoje najmilije na porodičnom ručku.
Zdrav, hranljiv i zasitan, klot pasulj je uvek dobar izbor. Kada ga jednom spremite, uverićete se da je odličan. Sa njim ne morate da brinete, jer imaćete ručak za minimum dva dana!
Za lako RAZBUĐIVANJE, nije KAFA - Namirnice koje će PODIĆI jutarnji nivo ENEGIJE, a jedna je dobra i za VID
Imala je 110 KILOGRAMA posle porođaja, a onda smršala 45 kg za 6 meseci - Ljudi su sada FRAPIRANI MRŠAVOŠĆU Džesike Simpson, uz njenu dijetu GLADOVANJA NEMA
Potrebno je:
- 400 gr pasulja
- veća glavica crnog luka
- 1 koren celera
- 1 šargarepa
- lovorov list
- malo bibera u zrnu
- 1 mala glavica crnog luka
- 1 glavica belog luka
- 1 ravna kašika brašna
- ulje
- 1 kašičica mlevene paprike
- mleveni biber
- 1 kašika začina
- list peršuna
Priprema:
Pasulj oprati u nekoliko puta, u vodi, pa u u jednoj manjoj količini vode ostaviti da provri. Ocediti i opet oprati i naliti hladnom vodom. Ubaciti veliku glavicu seckanog crnog luka, seckanu šargarepu, lovorov list i malo bibera u zrnu. Dodati celer isečen na kocke i 2-3 kašike ulja. Po želji staviti jednu ljutu suvu papriku. Kuvati poklopljeno na tihoj vatri, Kad se skuva, napraviti zapršku. U tiganj sipati ulje, pa ubaciti sitno seckan crni luk i malo propržiti, zatim dodati brašno i izdrobljen beli luk. Kad luk dobije krem boju , ubaciti mlevenu papriku i mleveni biber. Dodati kašiku suvog začina, i po potrebi posoliti. Ostaviti 2 minuta da vri , pa ubaciti seckan list peršuna. Uživajte !