Клот ПАСУЉ од ког ЦЕЛА кућа мирише на ТРАДИЦИЈУ - Рецепт који ће бити ОМИЉЕН целој породици
Пасуљ спада у једно од најчешће припреманих јела. Ово традиционално јело било је незаобилазан део сваке породичне трпезе. Празници су одлично време да се вратимо старим рецептима и окупимо своје најмилије на породичном ручку.
Здрав, хранљив и заситан, клот пасуљ је увек добар избор. Када га једном спремите, уверићете се да је одличан. Са њим не морате да бринете, јер имаћете ручак за минимум два дана!
За лако РАЗБУЂИВАЊЕ, није КАФА - Намирнице које ће ПОДИЋИ јутарњи ниво ЕНЕГИЈЕ, а једна је добра и за ВИД
Имала је 110 КИЛОГРАМА после порођаја, а онда смршала 45 кг за 6 месеци - Људи су сада ФРАПИРАНИ МРШАВОШЋУ Џесике Симпсон, уз њену дијету ГЛАДОВАЊА НЕМА
Потребно је:
- 400 гр пасуља
- већа главица црног лука
- 1 корен целера
- 1 шаргарепа
- ловоров лист
- мало бибера у зрну
- 1 мала главица црног лука
- 1 главица белог лука
- 1 равна кашика брашна
- уље
- 1 кашичица млевене паприке
- млевени бибер
- 1 кашика зачина
- лист першуна
Припрема:
Пасуљ опрати у неколико пута, у води, па у у једној мањој количини воде оставити да проври. Оцедити и опет опрати и налити хладном водом. Убацити велику главицу сецканог црног лука, сецкану шаргарепу, ловоров лист и мало бибера у зрну. Додати целер исечен на коцке и 2-3 кашике уља. По жељи ставити једну љуту суву паприку. Кувати поклопљено на тихој ватри, Кад се скува, направити запршку. У тигањ сипати уље, па убацити ситно сецкан црни лук и мало пропржити, затим додати брашно и издробљен бели лук. Кад лук добије крем боју , убацити млевену паприку и млевени бибер. Додати кашику сувог зачина, и по потреби посолити. Оставити 2 минута да ври , па убацити сецкан лист першуна. Уживајте !