Baka Jela otkrila TAJNI SASTOJAK za najukusnije PALAČINKE - Provereni trik za najbolju smesu, zaista pravi ČUDO jer se tope u ustima
Jeftin sastojak sa kojim će palačinke biti finije nego ikada, iznenadićete se baš!
Sigurno svaka domaćica i domaćin u Srbiji imaju svoj recept za ovu čuvenu poslasticu. Palačinke su najčešće dobro uvežbani recept koji se sprema narodski rečeno odokativno.
Međutim postoji tajni sastojak koji ovaj slatkiš čini još ukusnijim i mekšim, a sada nam ga je otkrila baka Jela.
Možda zvuči pomalo neobično, ali sve što treba da uradite jeste da u smesu za palačinke dodate i malo piva!
SRPSKI DELIKATES! Baka danas deli recept za KISELI KUPUS sa REBARCIMA, zasucite rukave i napravite uz njega i PROJU
RUČAK gotov za samo 45 minuta! PILEĆI PAPRIKAŠ po receptu naših baka - STARINSKO jelo koje vole i deca i odrasli!
Pivo zapravo pojačava efekat praška za pecivo u smesi, odnosno doprinosi da se palačinke malo podignu tokom pečenja, ali da iznutra ostanu meke i pahuljaste.
Caka je tome što pivo stvara ugljen dioksid i tako deluje kao prirodno sredstvo za dizanje, a pritom testo čini rastresitim i izrazito finim, takvim da se praktično topi u ustima.
Potrebno je:
- 2 jajeta
- malo soli
- 200 ml mleka
- 100 ml piva
- 100 ml ulja
- 200-250 gr brašna
Priprema:
U činiju razbiti jaja, dodati soli pa izmutiti. Dodati ulje, mleko, pivo pa izmutiti. Dodavati brašno i mutiti žicom da testo bude bez grudvica i retko. Sipati kutlačom u podmazan tiganj toliko da se može razliti. Peći kratko sa jedne i druge strane. Puniti po želji.