Бака Јела открила ТАЈНИ САСТОЈАК за најукусније ПАЛАЧИНКЕ - Проверени трик за најбољу смесу, заиста прави ЧУДО јер се топе у устима
Јефтин састојак са којим ће палачинке бити финије него икада, изненадићете се баш!
Сигурно свака домаћица и домаћин у Србији имају свој рецепт за ову чувену посластицу. Палачинке су најчешће добро увежбани рецепт који се спрема народски речено одокативно.
Међутим постоји тајни састојак који овај слаткиш чини још укуснијим и мекшим, а сада нам га је открила бака Јела.
Можда звучи помало необично, али све што треба да урадите јесте да у смесу за палачинке додате и мало пива!
СРПСКИ ДЕЛИКАТЕС! Бака данас дели рецепт за КИСЕЛИ КУПУС са РЕБАРЦИМА, засуците рукаве и направите уз њега и ПРОЈУ
РУЧАК готов за само 45 минута! ПИЛЕЋИ ПАПРИКАШ по рецепту наших бака - СТАРИНСКО јело које воле и деца и одрасли!
Пиво заправо појачава ефекат прашка за пециво у смеси, односно доприноси да се палачинке мало подигну током печења, али да изнутра остану меке и пахуљасте.
Цака је томе што пиво ствара угљен диоксид и тако делује као природно средство за дизање, а притом тесто чини растреситим и изразито финим, таквим да се практично топи у устима.
Потребно је:
- 2 јајета
- мало соли
- 200 мл млека
- 100 мл пива
- 100 мл уља
- 200-250 гр брашна
Припрема:
У чинију разбити јаја, додати соли па измутити. Додати уље, млеко, пиво па измутити. Додавати брашно и мутити жицом да тесто буде без грудвица и ретко. Сипати кутлачом у подмазан тигањ толико да се може разлити. Пећи кратко са једне и друге стране. Пунити по жељи.