TOPI SE U USTIMA: Špikovani bataci idealni za NEDELJNI RUČAK, prave se vrlo jednostavno (RECEPT/VIDEO)
Pravićete ih stalno!
Da li su vam dostadili jednolični nedeljni ručkovi?
Ovo je recept za špikovane batake bez kostiju, zbog kojeg će vaši ukučani tražiti komad više! Prave se veoma jednostavno, a evo i kako:
JARAC dekintiran, a BIK u dugovima do guše: Ovo je DNEVNI HOROSKOP za 13.02
SVE OPERACIJE DALILE DRAGOJEVIĆ: Zadrugarka NA NOSU ima ogroman OŽILJAK, otkrila KAKO je NASTAO (VIDEO)
Žene PRAVE veliku GREŠKU u INTIMNOJ HIGIJENI: Zbog ovoga vam se VRAĆAJU INFEKCIJE i problemi sa BAKTERIJAMA
Potrebno :
- 2 para pilećih bataka
- ulje maslinovo 30 ml.
- 1 kašičica senfa
- 1 kašikja soja sosa
- 1 kašičica začina za piletinu
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica čili paprike ili tucane ljute
- so
- biber
- mala glavica belog luka
- malo suve sslanine
Priprema:
Od bataka polako odvojiti kosti, zaseći oštrim nožem pored kosti i polako skidati meso, posoliti ga i natrljati začinom za piletinu..
U činiju sipati ulje, dodati senf, soja sos, papriku jednu i drugu, biber i sve izjednačiti. Meso uvaljati u marinadu, pa pokriti folijom i staviti 1 sat da meso upije začine.
Poređajte ga u pleh obložen pek papirom ili na žicu koja odgovara plehu. Pecite 50-60 min. na 230 stepeni. Da bi meso bilo dodatno mekano, možete ga prekriti aluminijumskom folijom i tako peći nekih 30 minuta, zatim skinite foliju i pustite meso da se zapeče.
U rernu možete dodati i iseckan krompir i povrće, a može se servirati i uz pire.
Prijatno!