ТОПИ СЕ У УСТИМА: Шпиковани батаци идеални за НЕДЕЉНИ РУЧАК, праве се врло једноставно (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Правићете их стално!
Да ли су вам достадили једнолични недељни ручкови?
Ово је рецепт за шпиковане батаке без костију, због којег ће ваши укучани тражити комад више! Праве се веома једноставно, а ево и како:
ЈАРАЦ декинтиран, а БИК у дуговима до гуше: Ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за 13.02
СВЕ ОПЕРАЦИЈЕ ДАЛИЛЕ ДРАГОЈЕВИЋ: Задругарка НА НОСУ има огроман ОЖИЉАК, открила КАКО је НАСТАО (ВИДЕО)
Жене ПРАВЕ велику ГРЕШКУ у ИНТИМНОЈ ХИГИЈЕНИ: Због овога вам се ВРАЋАЈУ ИНФЕКЦИЈЕ и проблеми са БАКТЕРИЈАМА
Потребно :
- 2 пара пилећих батака
- уље маслиново 30 мл.
- 1 кашичица сенфа
- 1 кашикја соја соса
- 1 кашичица зачина за пилетину
- 1 кашичица слатке паприке
- 1 кашичица чили паприке или туцане љуте
- со
- бибер
- мала главица белог лука
- мало суве sslanine
Припрема:
Од батака полако одвојити кости, засећи оштрим ножем поред кости и полако скидати месо, посолити га и натрљати зачином за пилетину..
У чинију сипати уље, додати сенф, соја сос, паприку једну и другу, бибер и све изједначити. Месо уваљати у маринаду, па покрити фолијом и ставити 1 сат да месо упије зачине.
Поређајте га у плех обложен пек папиром или на жицу која одговара плеху. Пеците 50-60 мин. на 230 степени. Да би месо било додатно мекано, можете га прекрити алуминијумском фолијом и тако пећи неких 30 минута, затим скините фолију и пустите месо да се запече.
У рерну можете додати и исецкан кромпир и поврће, а може се сервирати и уз пире.
Пријатно!