Pripremite SATARAŠ po bakinom receptu, idealna ZIMNICA može i da se zaledi (VIDEO)
Preukusno, zdravo, praktično i jednostavno...
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za veoma ukusno jelo sa paprikama, lukom i paradajzom, koje možete da skuvate u velikim količinama, zatim zaledite i koristite po potrebi.
Ove namirnice GREJU: Ukoliko imate PROBLEM sa slabom CIRKULACIJOM, iskoristite DEJSTVO ovih začina
Najbolji ČAJ ZA JESENJE DANE: Smanjuje nadutost, pomaže kod alergija, a pravi se od samo DVE BILJKE
Porebno je:
- 2 kg paprike ( ja sam koristila crvene)
- 1.2 kg kg luka
- 1.5 kg paradajza
- ulje
- soli
Priprema:
Sve dobro oprati očistiti iseći na krupnije, papriku na kolutove, luk na rezance, a paradajz oguliti i iseći na kocke. U veću šerpu sipati ulja po želji ja sam sipala 200 ml pa kad se ugreje ubaciti sečen luk i pržiti ga na tiho bez dolivanja vode.
Može se pokriti poklopcem. Posle 10-15 min dodati papriku posoliti, (ja sam dodala 1 kašiku morske soli) i pržiti oko 20 min. Ubaciti paradajz da se i on uprži dok sok malo ne ispari.
Po želji možete dodati još malo ulja. Kad se povuče varjačom po dnu šerpe i vidi se dno sataraš je gotov. Treba malo manje pržiti nego kad se sprema za ručak. Ohladiti i spakovati najbolje u plastične kutije sa poklopcima. Spakovati ohlađeno u zamrzivač.
Zima kad se poželite sataraša izvatiti malo ga propržite 2-3 minuna i to je to.
Ceo recept pogledajte na videu.