Припремите САТАРАШ по бакином рецепту, идеална ЗИМНИЦА може и да се заледи (ВИДЕО)
Преукусно, здраво, практично и једноставно...
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за веома укусно јело са паприкама, луком и парадајзом, које можете да скувате у великим количинама, затим заледите и користите по потреби.
Ове намирнице ГРЕЈУ: Уколико имате ПРОБЛЕМ са слабом ЦИРКУЛАЦИЈОМ, искористите ДЕЈСТВО ових зачина
Најбољи ЧАЈ ЗА ЈЕСЕЊЕ ДАНЕ: Смањује надутост, помаже код алергија, а прави се од само ДВЕ БИЉКЕ
Поребно је:
- 2 кг паприке ( ја сам користила црвене)
- 1.2 кг кг лука
- 1.5 кг парадајза
- уље
- соли
Припрема:
Све добро опрати очистити исећи на крупније, паприку на колутове, лук на резанце, а парадајз огулити и исећи на коцке. У већу шерпу сипати уља по жељи ја сам сипала 200 мл па кад се угреје убацити сечен лук и пржити га на тихо без доливања воде.
Може се покрити поклопцем. После 10-15 мин додати паприку посолити, (ја сам додала 1 кашику морске соли) и пржити око 20 мин. Убацити парадајз да се и он упржи док сок мало не испари.
По жељи можете додати још мало уља. Кад се повуче варјачом по дну шерпе и види се дно сатараш је готов. Треба мало мање пржити него кад се спрема за ручак. Охладити и спаковати најбоље у пластичне кутије са поклопцима. Спаковати охлађено у замрзивач.
Зима кад се пожелите сатараша изватити мало га пропржите 2-3 минуна и то је то.
Цео рецепт погледајте на видеу.