Ručak NA KAŠIKU - Napravite BORANIJU po bakinom receptu, zbog ovih začina pravićete je samo na ovaj način (VIDEO)
20.10.2023.
07:49
Komentari (0)
Preukusno jelo, zdravo i hranljivo!
Svi ljubitelji kuvanih jela uživaće u ovom divnom ukusu, koji će vam pokrenuti sva čula, a reč je o boraniji sa mlevenim mesom.
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 1 veća sveža paprika
- 300 gr mlevenog mesa
- 2 paradajza
- 600 gr boranije
- 1 kašičica ml paprike
- 1 kašika začina suvog
- soli
- po želji mleven biber
- 3 čena belog luka
- 1 kasika kukuruznog brašna
- ulje
- persunov list
Napitak ZA RAVAN STOMAK - U vodu sa limunom doda se jedna ŽITARICA, pije se ujutru, efekat će vas oduševiti
Napitak ZA RAVAN STOMAK - U vodu sa limunom doda se jedna ŽITARICA, pije se ujutru, efekat će vas oduševiti
NI U LUDOM BESU! Vodu treba piti što češće, ali u ovim situacijama to može izazvati VELIKE KOMPLIKACIJE po ZDRAVLJE
NI U LUDOM BESU! Vodu treba piti što češće, ali u ovim situacijama to može izazvati VELIKE KOMPLIKACIJE po ZDRAVLJE
Priprema:
Na ulju proržiti seckan luk, papriku i šargarepu. Dodati mleveno meso pa ga dinstati na luku. Dodati opranu i isecenu boraniju. Dodati paradajz na kockice, ml. papriku, suvi zacin i naliti vodom da se kuva. Kuvanu boraniju zapržiti vodenom zaprškom. U loncic staviti kašiku kukuruznog brašna ili kašiku instanta od neke krem supe pa dodati malo vode i razmutiti. Sipati u boraniju, izmešati i pustiti da vri još 2 minuta. Ako treba posoliti još dodati mleveni biber. Na kraju ubacit seckan peršunov list. To je to... naš ručak je gotov, uživajte.