Za SEDAM DANA i do PETNAEST KILOGRAMA: Žene su oduševljene ovom dijetom, nema gladovanja
Samo zdrave i hranljive namirnice.
Ukoliko ste spremni da smršate, ali niste spremni za rigorozne dijtete, predstavljamo vam Brazilsku dijetu, koja omogućava da skinete kilograme sa kritičnih regija gde se nagomilava najviše masti, a sve bez gladovanja.
Prvi dan se konzumira samo zeleni čaj, jabuka i 3 kuvana jajeta.
Drugi dan sadrži isti jelovnik s’tim što se dodaje i 100 grama govedine. Treći dan za doručak se jede zeleni čaj i kuvano jaje, za ručak pola porcije ribe, a za večeru kuvano jaje i porcija salate.
Ovim tempom možete skinuti i do 3 kg, ali će se bar pola od toga vratiti već sledećeg dana. Zbog toga je preporuka nutricionista da se odlučite za normalnu brazilsku dijetu tokom koje možete izgubiti i do 15 kg za samo 4 nedelje.
Ova dijeta pogodovaće onima koji vole često da jedu jer u njenom jelovniku mesta ima za čak pet obroka, koji se mahom sastoje od voća i povrća.
Sama dijeta neće biti dovoljno efikasna ako se ne ubace određene fizičke aktivnosti. Preporuka je da kad god imate priliku odredite kratku seriju vežbi istezanja ili pak umesto kolima idite na posao peške ili biciklom.
VEČERAS HAOS: Ljudi rođeni u ovom PODZNAKU NAJTEŽE će podneti POMRAČENJE Meseca koje će uslediti
AKO OSETITE OVU BOL - SNAŽNO UDARITE NOGOM O POD: Srpski endokrinolog objasnio trik KOJI SPASAVA ŽIVOT
Na ovaj način ubrzaćete metabolizam i pomoći vašem telu da sagori dodatne kalorije, što će se najviše odraziti u predelu stomaka i butina.
Jelovnik brazislke dijete
Kao što je već rečeno jelovnik je sačinjen mahom od voća i povrća što može dovesti do nedostatka proteina. Zbog toga je naš savet da vam stručno lice napravi invidualan plan ishrane koji će biti prilagođen vašem načinu života. Najvažnija stvar koje se morate pridržavati jeste ritam ishrane, odnosno morate tempirati da svaki obrok bude svaki dan u isto vreme. Pet obroka ravnomerno raspoređenih pomoćiće da ne osećate glad, a brojni vitamini i minerali sadržani u hrani koji konzumirate uticaće na jačanje vašeg organizma.
U nastavku sledi primer jelovnika za 7 dana držanja dijete:
DAN 1.
Doručak: Pomorandža, banana i šolja soka od pomorandže
Užina: Čaša soka od pomorandže i parče tosta.
Ručak: 100g kuvane ribe i 100g salate od sirovog povrća (paradajz, zelena salata, krastavac, paprika, rotkvice).
Večera: Isto kao i doručak.
Užina posle večere: Čaša soka od pomorandže i malo parče tosta ili integralnog krekera.
DAN 2.
Doručak: Bareno jaje i šolja soka od jabuke.
Užina: Malo parče tosta i čaša soka od jabuke.
Ručak: 100g kuvanog mesa, 2 kuvana krompira srednje veličine i pola porcije zelene salate.
Večera: 200g kuvane ribe, kuvano jaje, porcija zelene salate i malo graška.
Užina posle večere: Šolja soka od jabuke i parče tosta.
DAN 3.
Doručak: Čaša nemasnog mleka i komad tosta.
Užina: 100 g nemasnog sira.
Ručak: 100 g riže, 150 g salate od svežeg kupusa sa prelivom od limuna i sitno seckanog peršuna.
Večera: 100 g kuhanog mesa, zelena jabuka i porcija zelene salate.
Užina posle večere: Šolja soka od jabuke i komad tosta.
DAN 4.
Doručak: Čaša soka od ananasa i 60 g ananasa.
Užina: Čaša soka od ananasa i parče tosta.
Ručak: 100 g kuvanog mesa, komad nemasnog sira i pomorandža.
Večera: 2 kuvana krompira, 150 g salate od narendane šargarepe sa malo maslinovog ulja.
Užina posle večere: Čaša soka od ananasa i komad tosta.
DAN 5.
Doručak: Čaša soka od jabuke i parče tosta.
Užina: Jabuka i pomorandža srednje veličine.
Ručak: 150 g ribe i dve kuvane šargarepe.
Večera: Tanjir supe od povrća (ili tanjir krem supe od pečuraka) i mala kriška integralnog hleba.
e večere: Čaša soka od pomorandže i komad tosta.
DAN 6.
Doručak: Čaša soka od jabuke i parče tosta.
Užina: Salata od kuvane rendane cvekle sa malo biljnog ulja i blagih začina.
Ručak: Tanjir supe od povrća i komad hleba.
Večera: 100 g prženih pečuraka, 100 g salate od svežeg povrća po želji.
Užina posle večere: Šolja soka od jabuke i dva keksa.
DAN 7.
Doručak: Banana i šaka suvog grožđa.
Užina: Čaša soka od šargarepe i parče tosta.
Ručak: 100 g kuvanog mesa, 100 g salate od svežeg kupusa, zeleni mladi luk i sok od jednog limuna.
Večera: Riblja čorba, 100 g voća i četiri lista zelene salate.
Užina posle večere: Čaša soka od jabuka i dve suhe smokve.