"Brunclik SALATA" OSVOJILA sve kulinare - Probali smo je i ovo su naši utisci, nemojte praviti ovu grešku u pripremi
Ukoliko ste u potrazi za idejama za prazničnu trpezu predstavljamo vam recept za izuzetno ukusnu salatu, koja je neobična kombinacija veoma kvalitetnih i aromatičnih sastojaka.
Pevačica Zorica Brunclik je u emisiji "Na večeri kod..." oduševila ostale takmičare salatom koju je pripremila na samom početku, ali ne samo takmičare već i mnoge kulinare i gledaoce koji masovno prave ovu salatu koju su sada prozvali "Brunclik salata".
Reč je o veoma jednostavnom receptu za koji će vam biti potrebni:
Prvenstveno su potrebni kikiriki i piletina, a svi ostali sastojci nisu ništa manje ukusni.
Sastojci:
- piletina
- nar
- kukuruz šećerac
- kikiriki
- majonez
Sastojci se sjedine za savršenu salatu, a evo kako teče postupak pripreme.
Dvesta grama kikirikija se usitni u blenderu, doda se u posudu u koju sipamo šećerac (pakovanje) i nar jedan, kao i prethodno skuvano belo meso, a na kraju se ubace dva majoneza i jedna pavlaka. Sjedinite sastojke i salata je spremna za konzumaciju.
Mi smo pravili ovu salatu i oduševili se, a ovu su naši saveti za vas.
Savet plus vam je da kikiriki ne meljete u potpunosti, ostavite krupnije komadiće da se osete pod zubima jer to poboljšava ukus, a belo meso za bolju teksturu takođe ostavite u krupnijim komadima. Kada se dobro ohladi nakon kuvanja, cepkajte ga.
Salatu najboje služiti na integralnom hlebu od celih zrna žitarica, koji dodatno ističe ukus. Prijatno.