BRZ PROLEĆNI RUČAK
Za ovo božanstveno jelo vam NE TREBA ČAK NI ŠERPA: Ukusan obrok od samo nekoliko sastojaka se priprema U SVEŽOJ GLAVICI KUPUSA
Lagan i "instant" predlog za ručak, kao stvoren za dane kada ne želite da provedete mnogo vremena u kuhinji ili kada imate u frižideru "od svega po malo".
Kupus je zdrava i hranljiva namirnica koja je pravi čarobnjak u kuhinji.
Možda niste znali, ali uz malo alu-folije moože biti i zgodna "šerpa" kada vam se ne peru sudovi i jedva čekate da iskoristite ovo divno prolećno sunce.
Potrebno vam je belo meso isečeno na šnicle i uvaljano u omiljene začine, malo crnog luka, šargarepa fino iseckana, pirinač i začinsko bilje po ukusu.
Sve to treba tim redom poređati u izdubljenu glavicu kupusa, zaliti pavlakom za kuvanje i sačekati da rerna učini magiju. Ukoliko volite kinesku hranu, šmek istoka će u tanjiru dodati kikiriki i soja sos.
Sličan recept kruži i internetom, a sudeći po komentarima, i ovaj način se dopao mnogima, a vi slobodno dajte mašti na volju i upotrebite ono što volite.
Sastojci i način pripreme po ovom receptu su:
kupus: 1 kom
pileći bataci: 700 g
kurkuma: 10 g
slatka paprika: 10 g
so: 10 g
crni biber: 5 g
biljno ulje: 20 ml
luk: 1 kom
šargarepa: 1 kom
pečurke: 150 g
pirinač: 150 g
beli luk: 10 g
lovorov list: 2 kom
pavlaka za kuvanje: 130 g (4,6 oz)
pileća čorba: 150 ml
paradajz: 3 kom
so: 5 g
crni biber: 3 g
beli luk: 20 g
jaja: 4 kom
voda: 500 ml
Pečenje na jakoj vatri: 10 MIN
majonez: 80 g (2,8 oz)
parmezan: 40 g
peršun: 10 g
Srbija Danas/društvene mreže/appetizing.tv