БРЗ ПРОЛЕЋНИ РУЧАК
За ово божанствено јело вам НЕ ТРЕБА ЧАК НИ ШЕРПА: Укусан оброк од само неколико састојака се припрема У СВЕЖОЈ ГЛАВИЦИ КУПУСА
Лаган и "инстант" предлог за ручак, као створен за дане када не желите да проведете много времена у кухињи или када имате у фрижидеру "од свега по мало".
Купус је здрава и хранљива намирница која је прави чаробњак у кухињи.
Можда нисте знали, али уз мало алу-фолије мооже бити и згодна "шерпа" када вам се не перу судови и једва чекате да искористите ово дивно пролећно сунце.
Потребно вам је бело месо исечено на шницле и уваљано у омиљене зачине, мало црног лука, шаргарепа фино исецкана, пиринач и зачинско биље по укусу.
Све то треба тим редом поређати у издубљену главицу купуса, залити павлаком за кување и сачекати да рерна учини магију. Уколико волите кинеску храну, шмек истока ће у тањиру додати кикирики и соја сос.
Сличан рецепт кружи и интернетом, а судећи по коментарима, и овај начин се допао многима, а ви слободно дајте машти на вољу и употребите оно што волите.
Састојци и начин припреме по овом рецепту су:
купус: 1 ком
пилећи батаци: 700 г
куркума: 10 г
слатка паприка: 10 г
со: 10 г
црни бибер: 5 г
биљно уље: 20 мл
лук: 1 ком
шаргарепа: 1 ком
печурке: 150 г
пиринач: 150 г
бели лук: 10 г
ловоров лист: 2 ком
павлака за кување: 130 г (4,6 оз)
пилећа чорба: 150 мл
парадајз: 3 ком
со: 5 г
црни бибер: 3 г
бели лук: 20 г
јаја: 4 ком
вода: 500 мл
Печење на јакој ватри: 10 МИН
мајонез: 80 г (2,8 оз)
пармезан: 40 г
першун: 10 г
Србија Данас/друштвене мреже/appetizing.tv