Često ste UMORNI I MALAKSALI? Možda ste MALOKRVNI, a ovaj prirodni lek PODIŽE GVOŽĐE za 10 dana
Analizom krvi možete proveriti nivo hemoglobina
Ukoliko u našoj krvi nemamo dovoljan broj crvenih krvnih zrnaca (eritrocita), koja bi do svih ćelija u organizmu sprovodila određenu količinu kiseonika, ukazuje nam da patimo od anemije (malokrvnosti). Analizom krvi u laboratoriji, nizak nivo hemoglobina u krvi nam može pokazati da bolujemo od anemije.
U velikom broju slučajeva, uzrok nastajanja anemije (malokrvnosti) jeste nizak nivo gvožđa, folne kiseline, vitamina B12 i vitamina C u organizmu, tako da je dobra i zdrava ishrana ključna u borbi protiv anemije.
U PAKLU STE UKOLIKO VAM JE SVEKRVA ROĐENA U OVA 3 ZNAKA: Samo kod 1 možete da STEKNETE POVERENJE
Napitak koji PRŽI salo: Potrebna su vam SAMO DVA sastojka koja imate u kući i ZAUVEK ćete se rešiti viška kilograma
Simptomi anemije
Najčešći simptomi anemije su: hroničan umor, nizak pritisak, osećaj malaksalosti, ubrzan rad srca i lupanje srca, glavobolja, vrtoglavica, osećaj hladnih ruku i hladnih nogu, nesanica, depresija, razdražljivost, krvarenje desni, problemi sa kožom, bledo lice, opadanje kose, krtost noktiju.
Ukoliko promenite svoj uobičajeni način ishrane, i ako u ishranu uključite prirodne i zdrave namirnice koje su bogate gvožđem i vitaminom C, možete poboljšati ili čak izlečiti stanje anemičnosti.
Sok od peršuna i limuna
Sitno iseckajte 1 svežanj peršuna i stavite u blender. Dodajte čašu vode i sok od 1 ceđenog limuna. Dobro umutite, zatim dobijeni sok dobro iscedite i pijte ga ujutru. Gvožđe iz peršuna se bolje apsorbuje ukoliko se u organizam unosi zajedno sa limunskom kiselinom.
Salata za anemiju
Ova salata se veoma lako pravi, a njeni sastojci su idealni ne samo za lečenje anemije, već i za osobe sa visokim nivoem holesterola, za trudnice i za dijabetičare.
- 3 šolje braon pasulja
- 1 crvena paprika iseckana na kockice
- 1 žuta paprika iseckana na kockice
- ½ crvenog luka (sitno iseckanog)
- 1 svežanj peršuna (usitniti)
- 2 ceđena limuna
- 1 kašika maslinovog ulja, posoliti po ukusu
Nakon što skuvate pasulj, dobro ga iscedite i sipajte u činiju. Dodajte paprike, luk i peršun. Zatim prelijte maslinovim uljem, limunovim sokom i posolite po želji.