Често сте УМОРНИ И МАЛАКСАЛИ? Можда сте МАЛОКРВНИ, а овај природни лек ПОДИЖЕ ГВОЖЂЕ за 10 дана
Анализом крви можете проверити ниво хемоглобина
Уколико у нашој крви немамо довољан број црвених крвних зрнаца (еритроцита), која би до свих ћелија у организму спроводила одређену количину кисеоника, указује нам да патимо од анемије (малокрвности). Анализом крви у лабораторији, низак ниво хемоглобина у крви нам може показати да болујемо од анемије.
У великом броју случајева, узрок настајања анемије (малокрвности) јесте низак ниво гвожђа, фолне киселине, витамина Б12 и витамина Ц у организму, тако да је добра и здрава исхрана кључна у борби против анемије.
У ПАКЛУ СТЕ УКОЛИКО ВАМ ЈЕ СВЕКРВА РОЂЕНА У ОВА 3 ЗНАКА: Само код 1 можете да СТЕКНЕТЕ ПОВЕРЕЊЕ
Напитак који ПРЖИ сало: Потребна су вам САМО ДВА састојка која имате у кући и ЗАУВЕК ћете се решити вишка килограма
Симптоми анемије
Најчешћи симптоми анемије су: хроничан умор, низак притисак, осећај малаксалости, убрзан рад срца и лупање срца, главобоља, вртоглавица, осећај хладних руку и хладних ногу, несаница, депресија, раздражљивост, крварење десни, проблеми са кожом, бледо лице, опадање косе, кртост ноктију.
Уколико промените свој уобичајени начин исхране, и ако у исхрану укључите природне и здраве намирнице које су богате гвожђем и витамином Ц, можете побољшати или чак излечити стање анемичности.
Сок од першуна и лимуна
Ситно исецкајте 1 свежањ першуна и ставите у блендер. Додајте чашу воде и сок од 1 цеђеног лимуна. Добро умутите, затим добијени сок добро исцедите и пијте га ујутру. Гвожђе из першуна се боље апсорбује уколико се у организам уноси заједно са лимунском киселином.
Салата за анемију
Ова салата се веома лако прави, а њени састојци су идеални не само за лечење анемије, већ и за особе са високим нивоем холестерола, за труднице и за дијабетичаре.
- 3 шоље браон пасуља
- 1 црвена паприка исецкана на коцкице
- 1 жута паприка исецкана на коцкице
- ½ црвеног лука (ситно исецканог)
- 1 свежањ першуна (уситнити)
- 2 цеђена лимуна
- 1 кашика маслиновог уља, посолити по укусу
Након што скувате пасуљ, добро га исцедите и сипајте у чинију. Додајте паприке, лук и першун. Затим прелијте маслиновим уљем, лимуновим соком и посолите по жељи.