POBOLJŠAVA PAMĆENJE i reguliše HORMONE STRESA: U ovaj začin se kunu lični treneri, a uopšte nije skup
Ima protivupalna dejstva i odličan je za raspoloženje!
Mnogo je stvari koje možemo učiniti kako bismo poboljšali naše kognitivno zdravlje, ali prvi korak počinje u kuhinji. Davanje prioriteta zdravoj ishrani koja uključuje sve hranjive materije jamči uspeh.
I dok je unos dovoljno proteina, vlakana i ugljenih hidrata važan, mnogi zanemaruju blagodati začina. Kako se ispostavilo, neki začini imaju protuupalna svojstva i mogu učiniti čuda za naše zdravlje.
Najveći ASTROLOŠKI DOGAĐAJ u 2023. GODINI očekuje nas U MARTU - Saturn u Ribama mnogima će PRODRMATI TLO pod nogama
Glumac kog su Srpkinje OBOŽAVALE, povraćao 10X DNEVNO, A ZUBE JE IZGUBIO KAD JE ZAGRIZAO HLEB: Poručivali su mu da se "OKUPA I SABERE"
A među njima se ističe cimet, koji može poboljšati pamćenje i raspoloženje. Prema peronalnom treneru Džoani Ven, cimet je jedna od najboljih opcija iz mnogih razloga.
Osim što je ukusan i odlično se slaže sa slatkim jelima, može podstaknuti metabolizam.
- Redovna konzumacija cimeta može poboljšati pamćenje, ojačati mentalnu budnost i osećaj prijatnosti. Drugim rečima, odlično podstiče naš mozak - pojasnila je Ven. To se događa, kako pojašnjava, zahvaljujući cinamaldehidu, koji ovom začinu daje ukus.
- Cimet takođe pomaže smanjenju koliline upale u telu i reguliše hormone stresa. To je važno jer upala u mozgu može dovesti do problema poput depresije i gubitka pamćenja - istaknula je.
Cimet možete dodati kafi, čaju ili kuvanom vino, ali i posuti po jogurtu i zobenim pahuljicama. Može biti dodatak kolačima, štrudlama, palačinkama ili smutiju. Mogućnosti su zaista beskrajne.
- Uključivanjem ovog zdravog, ali ukusnog začina u svoju svakodnevnu ishranu, brzo ćete primetiti poboljšanje mentalne oštrine i raspoloženja - zaključuje Ven.