ПОБОЉШАВА ПАМЋЕЊЕ и регулише ХОРМОНЕ СТРЕСА: У овај зачин се куну лични тренери, а уопште није скуп
Има противупална дејства и одличан је за расположење!
Много је ствари које можемо учинити како бисмо побољшали наше когнитивно здравље, али први корак почиње у кухињи. Давање приоритета здравој исхрани која укључује све храњиве материје јамчи успех.
И док је унос довољно протеина, влакана и угљених хидрата важан, многи занемарују благодати зачина. Како се испоставило, неки зачини имају протуупална својства и могу учинити чуда за наше здравље.
Највећи АСТРОЛОШКИ ДОГАЂАЈ у 2023. ГОДИНИ очекује нас У МАРТУ - Сатурн у Рибама многима ће ПРОДРМАТИ ТЛО под ногама
Глумац ког су Српкиње ОБОЖАВАЛЕ, повраћао 10X ДНЕВНО, А ЗУБЕ ЈЕ ИЗГУБИО КАД ЈЕ ЗАГРИЗАО ХЛЕБ: Поручивали су му да се "ОКУПА И САБЕРЕ"
А међу њима се истиче цимет, који може побољшати памћење и расположење. Према пероналном тренеру Џоани Вен, цимет је једна од најбољих опција из многих разлога.
Осим што је укусан и одлично се слаже са слатким јелима, може подстакнути метаболизам.
- Редовна конзумација цимета може побољшати памћење, ојачати менталну будност и осећај пријатности. Другим речима, одлично подстиче наш мозак - појаснила је Вен. То се догађа, како појашњава, захваљујући цинамалдехиду, који овом зачину даје укус.
- Цимет такође помаже смањењу колилине упале у телу и регулише хормоне стреса. То је важно јер упала у мозгу може довести до проблема попут депресије и губитка памћења - истакнула је.
Цимет можете додати кафи, чају или куваном вино, али и посути по јогурту и зобеним пахуљицама. Може бити додатак колачима, штрудлама, палачинкама или смутију. Могућности су заиста бескрајне.
- Укључивањем овог здравог, али укусног зачина у своју свакодневну исхрану, брзо ћете приметити побољшање менталне оштрине и расположења - закључује Вен.