Napravite ČOKOLADNU TORTU po BAKINOM receptu: Potrebno vam je par sastojaka, priprema se BRZO i lako (VIDEO)
Idealna poslastica za vikend i porodično okupljanje!
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za čokoladnu tortu.
Potrebno je:
- 600 gr keksa
- 150-200 gr čokolade za kuvanje
- 150 gr maslaca ili margarina
- 200 gr ml. oraha
- 2 kašike pune gustina
- 1/2 l mleka
- 3 jaja
- 100-150 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- mleko 200 gr + nes kafa kesica
- 1 kašika ruma
Blizanci da ZABORAVE ODMOR, kod VAGE na pomlu ljubavna AFERA - Horoskop za SUBOTU je spreman
NUTRICIONISTA OTKRIVA: Ovo je najbolji DORUČAK za MRŠAVLJENJE, sve što je potrebno, hranljiv je i NE GOJI
Priprema:
Jaja sa šećerom (oko 100 gr) umutiti malo mikserom pa staviti na paru mešati da se zapare i zgusnu. Ubaciti čokoladu i seckan puter ili margarin. Kad se istopi dodati ml orahe i na kraju rum. Ostaviti u frižideru da se lepo stegne oko 30 minuta.
U skuvano mleko dodati vanilin šečer, a gustin rastvoriti u malo mleka. Dodati šećera po želji pa zakuvati gustin. Pokriti folijom i ostaviti da se ohladi. Dodatavati u gustin i ohlađenu čokoladu i dobro sjediniti.
Mleko 200 ml zagrejati dobro i dodati nes kafu pa u to provući keks i ređati u pleh veličine 30x20 cm. svaki red premazati filom do utroška.
Odozgo takođe premazati filom ili preliti rastopljenom čokoladom. Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i upije. To je torta moga detinjstva i uvek je sa radošću spremama.