Направите ЧОКОЛАДНУ ТОРТУ по БАКИНОМ рецепту: Потребно вам је пар састојака, припрема се БРЗО и лако (ВИДЕО)
Идеална посластица за викенд и породично окупљање!
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за чоколадну торту.
Потребно је:
- 600 гр кекса
- 150-200 гр чоколаде за кување
- 150 гр маслаца или маргарина
- 200 гр мл. ораха
- 2 кашике пуне густина
- 1/2 л млека
- 3 јаја
- 100-150 гр шећера
- 1 ванилин шећер
- млеко 200 гр нес кафа кесица
- 1 кашика рума
Близанци да ЗАБОРАВЕ ОДМОР, код ВАГЕ на помлу љубавна АФЕРА - Хороскоп за СУБОТУ је спреман
НУТРИЦИОНИСТА ОТКРИВА: Ово је најбољи ДОРУЧАК за МРШАВЉЕЊЕ, све што је потребно, хранљив је и НЕ ГОЈИ
Припрема:
Јаја са шећером (око 100 гр) умутити мало миксером па ставити на пару мешати да се запаре и згусну. Убацити чоколаду и сецкан путер или маргарин. Кад се истопи додати мл орахе и на крају рум. Оставити у фрижидеру да се лепо стегне око 30 минута.
У скувано млеко додати ванилин шечер, а густин растворити у мало млека. Додати шећера по жељи па закувати густин. Покрити фолијом и оставити да се охлади. Додатавати у густин и охлађену чоколаду и добро сјединити.
Млеко 200 мл загрејати добро и додати нес кафу па у то провући кекс и ређати у плех величине 30x20 цм. сваки ред премазати филом до утрошка.
Одозго такође премазати филом или прелити растопљеном чоколадом. Оставити у фрижидеру да се добро охлади и упије. То је торта мога детињства и увек је са радошћу спремама.