Riznica VITAMINA D i CINKA: Čorba sa ovim SASTOJCIMA DETOKSIKUJE, hrani i podiže imunitet
Ukoliko se ovako budete hranili ne morate brinuti za zdravlje
Ukoliko želite da se zdravo hranite, preporuka je da vam se bar tri puta nedeljno za ručak na tanjiru nađe i neko kuvano jelo.
Predlažemo vam recept za čorbu koja je bogata vitaminima C i D, cinkom i antioksidantima. Preporučuje se kod prehlada, respiratornih tegoba, upala, infekcija i problema sa sinusima.
PREUKUSNI ZAČINJENI KROMPIR: Evo kako da PRIPREMITE ovo jelo po BAKINOM RECEPTU, detaljno uputstvo (VIDEO)
ČUPAVA, BEZ TRUNKE ŠMINKE! Nikolina Kovač podelila fotografiju, ljudi ODUŠEVLJENI prirodnom lepotom pevačice (FOTO)
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 1/2 šolje seckanog luka
- 3 stabljike celera, tanko iseckane
- 2 velike šargarepe, isečene na kolutove
- šampinjoni 500 g
- 5 čena belog luka
- 8 šolja neslanog pilećeg temeljca
- 4 grančice majčine dušice
- 2 lovorova lista
- 100g leblebije iz konzerve
- 200 g iseckanih pilećih prsa bez kostiju
- 1 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice slatke crvene paprike
- 350 g iseckanog lista kelja (bez stabljika)
- 1/2 kašičica bibera
Priprema:
U pileći temrljac sipajte maslinovo ulje, pa ostavite da se zagreje na srednjoj vatri. Dodajte luk, celer, šargarepu i kuvajte 5 minuta uz povremeno mešanje. Dodajte majčinu dušicu, lovorov list i leblebije, a zatim piletinu, so i mlevenu papriku. Ostavite da se kuva oko 25 minuta.
Nakon toga dodajte u supu listove kelja, pa kuvajte još 5 minuta. Izbacite iz supe majčinu dušicu i lovorov list. Jedite dok je toplo, a ostatak možete do dva dana čuvati u frižideru.