Ризница ВИТАМИНА Д и ЦИНКА: Чорба са овим САСТОЈЦИМА ДЕТОКСИКУЈЕ, храни и подиже имунитет
Уколико се овако будете хранили не морате бринути за здравље
Уколико желите да се здраво храните, препорука је да вам се бар три пута недељно за ручак на тањиру нађе и неко кувано јело.
Предлажемо вам рецепт за чорбу која је богата витаминима Ц и Д, цинком и антиоксидантима. Препоручује се код прехлада, респираторних тегоба, упала, инфекција и проблема са синусима.
ПРЕУКУСНИ ЗАЧИЊЕНИ КРОМПИР: Ево како да ПРИПРЕМИТЕ ово јело по БАКИНОМ РЕЦЕПТУ, детаљно упутство (ВИДЕО)
ЧУПАВА, БЕЗ ТРУНКЕ ШМИНКЕ! Николина Ковач поделила фотографију, људи ОДУШЕВЉЕНИ природном лепотом певачице (ФОТО)
Састојци:
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 1/2 шоље сецканог лука
- 3 стабљике целера, танко исецкане
- 2 велике шаргарепе, исечене на колутове
- шампињони 500 г
- 5 чена белог лука
- 8 шоља несланог пилећег темељца
- 4 гранчице мајчине душице
- 2 ловорова листа
- 100г леблебије из конзерве
- 200 г исецканих пилећих прса без костију
- 1 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице слатке црвене паприке
- 350 г исецканог листа кеља (без стабљика)
- 1/2 кашичица бибера
Припрема:
У пилећи темрљац сипајте маслиново уље, па оставите да се загреје на средњој ватри. Додајте лук, целер, шаргарепу и кувајте 5 минута уз повремено мешање. Додајте мајчину душицу, ловоров лист и леблебије, а затим пилетину, со и млевену паприку. Оставите да се кува око 25 минута.
Након тога додајте у супу листове кеља, па кувајте још 5 минута. Избаците из супе мајчину душицу и ловоров лист. Једите док је топло, а остатак можете до два дана чувати у фрижидеру.