SUPERHRANA! Begova ČORBA po BAKINOM RECEPTU, odlična ZA IMUNITET, puna kvalitetnih i HRANLJIVIH namirnica!
Pravi izbor u toku hladnih zimskih dana!
Dan je veoma hladan i biće vam potrebno nešto da vas zagreje, a što je u isto vreme hranljivo jer nam je danas potrebna dodatna energija. Pravi izbor je Begova čorba pripremljena po bakinom receptu.
Potrebno je:
- 600 gr pilećeg mesa
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 1 koren celera i lišća
- pašknat
- bamija ili šaka graška
- malo bibera..soli
- lovorov list po želji
- 1 žumance
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašičica brašna
- po želji suvi začin
- peršunov list
- malo ulja
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan luk dodati seckanu šargarepu i ostalo seckano povrće i pa kad se malo izdinsta dodati meso. Dodati malo bibera u zrnu po želji lovorov list. Kuvati meso da omekne.
Kuvano meso izvaditi rešetkastom kašikom i odvojiti od kostiju. U činiju staviti žumance dodati pavlaku i brašno. Dobro izmutiti žicom. Ubaciti jednu kutlaču čorbe i žicom izmešati.. Dodati još jednu kutlaču supe i izmešati a zatim ubaciti u čorbu.
Pustiti da čorba izbaci dva tri ključa dodati soli bibera, peršunovog lista, Naša Begova čorba je gotova, a detaljno uputstvo za pripremu pogledajte na videu u prilogu.