СУПЕРХРАНА! Бегова ЧОРБА по БАКИНОМ РЕЦЕПТУ, одлична ЗА ИМУНИТЕТ, пуна квалитетних и ХРАНЉИВИХ намирница!
Прави избор у току хладних зимских дана!
Дан је веома хладан и биће вам потребно нешто да вас загреје, а што је у исто време хранљиво јер нам је данас потребна додатна енергија. Прави избор је Бегова чорба припремљена по бакином рецепту.
Потребно је:
- 600 гр пилећег меса
- 2 шаргарепе
- 1 главица црног лука
- 1 корен целера и лишћа
- пашкнат
- бамија или шака грашка
- мало бибера..соли
- ловоров лист по жељи
- 1 жуманце
- 2 кашике киселе павлаке
- 1 кашичица брашна
- по жељи суви зачин
- першунов лист
- мало уља
Припрема:
На уљу пропржити ситно сецкан лук додати сецкану шаргарепу и остало сецкано поврће и па кад се мало издинста додати месо. Додати мало бибера у зрну по жељи ловоров лист. Кувати месо да омекне.
Кувано месо извадити решеткастом кашиком и одвојити од костију. У чинију ставити жуманце додати павлаку и брашно. Добро измутити жицом. Убацити једну кутлачу чорбе и жицом измешати.. Додати још једну кутлачу супе и измешати а затим убацити у чорбу.
Пустити да чорба избаци два три кључа додати соли бибера, першуновог листа, Наша Бегова чорба је готова, а детаљно упутство за припрему погледајте на видеу у прилогу.