Cvekla je odlična za JAČANJE IMUNITETA: Pripremite je ovako, biće ukusna i ZADRŽAĆE sve korisne sastojke
Savršeno jelo.
Cvekla je povrće koje bi u suštini trebalo da bude u osnovi ishrane svakoga ko želi da ojača imunitet i povrati snagu. Ipak, ostaje pitanje kako je pripremiti da bude ukusna i lako svarljiva, jer ukoliko je jedete presnu to može podstaći zatvor.
SPECIJALISTA UPOZORAVA: Evo bez čega NIKAKO NE SMETE da krenete na putovanje!
TOPITE KILOGRAME u određeno doba dana – evo kada TAČNO treba da imate NAJOBILNIJI obrok
Supružnici IZGUBILI 180 KILOGRAMA zajedno, zahvaljujući ovome, a sada izgledaju NEPREPOZNATLJIVO (FOTO)
Evo kako da pripremite jelo sa cveklom koje je savršeno nutritivno, ukusno i zravo.
Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 500g šargarepe
- 500g cvekle
- 1 crveni luk (ili praziluk)
- 1,7 litara vode
- 1 kisela jabuka (ili krompir, celer, paškanat)
- 1 kašičica soli
- mleveni biber
- 3cm korena đumbira ili 1/2 kašičice đumbira u prahu
- sok od pola limuna
Priprema
Na maslinovom ulju propržite sitno iseckan luk. Za to vreme oljuštite šargarepu i isecite je na kockice, a zatim i cveklu. Dužina kuvanja zavisi od toga koliko je krupno isečeno povrće.
Pržite par minuta šargarepu i cveklu sa lukom (prazilukom) uz povremeno mešanje. Zatim sipati toplu vodu i smanjiti temperaturu, čorbi dodati isečenu jabuku ili krompir i đumbir ako koristite svež. Kuvati 30-ak minuta dok se povrće ne raskuva pa skloniti sa vatre.
Prohladiti malo povrće pre stavljanja u blender. Izblendirajte masu i vratite u šepru. Začinite sa soli, biberom, limunovim sokom (i đumbirom u prahu). Potaž služiti topao mada je odličan i hladan.