Ceca pokazala šta jede za RUČAK! Pita sa PEČURKAMA je NEIZOSTAVNA i na njenoj slavskoj trpezi - Jednostavno se priprema, a vole je i stari i mladi
Recept Cece Ražnatović za pitu od pečuraka
Popularna pevačica Ceca Ražnatović nedavno je podelila sa svojim pratiocima na Instagramu svoju ljubav prema piti od pečuraka. Ova ukusna poslastica nije samo njen omiljeni obrok, već i neizostavni deo njene slavske trpeze. Ceca je otkrila da su njena mama i sestra Lidija insistirale da nauče veštine kuvanja, ali priznaje da nije strastvena kuvarica.
„Da se razumemo, da moram, naravno da bih to radila. Ništa od toga nije mi strano, ali jednostavno, imam mogućnost izbora“, izjavila je Ceca. Iako se ne vidi kao kuvarica, naglašava da je sjajna domaćica koja uvek svojim gostima priredi nezaboravno iskustvo. „Kad god dođu kod mene gosti, oni su dobro posluženi i ugošćeni“, dodala je.
Sastojci:
500 gr kora za pitu
0,5 kg šmpinjona
2 manja praziluka
1 dcl ulja
kisela voda
1 prašak za pecivo
mešavina začina, biber, so
Priprema:
Praziluk sitno iseckajte i dinstajte na ulju dok ne omekša, potom u to dodajte pečurke i začine. Trebalo bi da se dinsta dok tečnost ne ispari. Kore podelite na tri dela. Prve dve premažite uljem i vodom, a na treću dodajte smesu sa pečurkama. Urolajte i složite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni, dok kora ne porumeni.