Oblande sa DOMAĆIM nugat KREMOM - Gotove očas posla, u fil dodajte MRVLJENI KEKS i urme za još bogatiji ukus
Brzinske oblande sa nugat kremom.
Oblande su omiljeni kolač koji se tradicionalno služi na slavama i porodičnim okupljanjima. Ovaj lagani i hrskavi dezert dolazi u raznim varijantama, ali najlepše su one sa domaćim nugat kremom i keksom. Njihova kombinacija tekstura i ukusa čini ih pravim poslastičarskim užitkom.
Osnova oblandi je tanka hrskava korica koja se savršeno uklapa s raznim kremastim punjenjima. Dok su neke verzije punjene čokoladnim kremom, voćnim filovima ili kremom od vanile, domaći nugat krem sa keksom donosi jedinstvenu kombinaciju slatkoće i bogatstva ukusa. Ova varijanta ne samo da je jednostavna za pripremu, već i izaziva nostalgiju i podseća na domaće kuhinje naših baka.
Oblande se lako pripremaju i mogu biti dekorisane po želji, što ih čini idealnim izborom za slavske trpeze. Bilo da ih služite uz kafu ili kao završnicu obroka, oblande sa domaćim nugat kremom će sigurno oduševiti sve prisutne i ostaviti trajni utisak na svaku proslavu.
Sastojci:
200 g putera
1 šolja šećera
pola šolje urmi
2 šolje mleka u prahu
pola šolje mleka
2 kašike kakaoa
4 kašičice vanilin šećera
250 g mrvljenog keksa
pola šolje orašastih plodova
2 lista oblande
Priprema:
Rastopite puter, mleko, šećer i vanilin šećer u šerpi, mešajući s vremena na vreme. Ostaviti da se ohladi.
Urme i orahe iseckajte prilično sitno pa im dodajte keks.
U rastopljeni puter dodajte mleko u prahu i kakao. Mutite mikserom tako da nema grudvica i formira se jednolična masa. Zatim sipajte mlevene orahe, urme i keks. Mešajte špatulom dok se ne sjedini.
Gotovu masu stavite na list oblande i prekrijte drugom oblandom. Umotajte aluminijumskom folijom.
Stavite dasku i nešto teško na vrh da se lepo zalepi.