Обланде са ДОМАЋИМ нугат КРЕМОМ - Готове очас посла, у фил додајте МРВЉЕНИ КЕКС и урме за још богатији укус
Брзинске обланде са нугат кремом.
Обланде су омиљени колач који се традиционално служи на славама и породичним окупљањима. Овај лагани и хрскави дезерт долази у разним варијантама, али најлепше су оне са домаћим нугат кремом и кексом. Њихова комбинација текстура и укуса чини их правим посластичарским ужитком.
Основа обланди је танка хрскава корица која се савршено уклапа с разним кремастим пуњењима. Док су неке верзије пуњене чоколадним кремом, воћним филовима или кремом од ваниле, домаћи нугат крем са кексом доноси јединствену комбинацију слаткоће и богатства укуса. Ова варијанта не само да је једноставна за припрему, већ и изазива носталгију и подсећа на домаће кухиње наших бака.
Обланде се лако припремају и могу бити декорисане по жељи, што их чини идеалним избором за славске трпезе. Било да их служите уз кафу или као завршницу оброка, обланде са домаћим нугат кремом ће сигурно одушевити све присутне и оставити трајни утисак на сваку прославу.
Састојци:
200 г путера
1 шоља шећера
пола шоље урми
2 шоље млека у праху
пола шоље млека
2 кашике какаоа
4 кашичице ванилин шећера
250 г мрвљеног кекса
пола шоље орашастих плодова
2 листа обланде
Припрема:
Растопите путер, млеко, шећер и ванилин шећер у шерпи, мешајући с времена на време. Оставити да се охлади.
Урме и орахе исецкајте прилично ситно па им додајте кекс.
У растопљени путер додајте млеко у праху и какао. Мутите миксером тако да нема грудвица и формира се једнолична маса. Затим сипајте млевене орахе, урме и кекс. Мешајте шпатулом док се не сједини.
Готову масу ставите на лист обланде и прекријте другом обландом. Умотајте алуминијумском фолијом.
Ставите даску и нешто тешко на врх да се лепо залепи.