Најукусније пилеће бело месо ИЗ ТИГАЊА готово за пола сата - Уз додатак ове тестенине имате јело за које ће вам тражити рецепт
Обрадуте укућане још данас, а ако немате идеју за ручак, вечеру, ово је наш данашњи предлог.
Данас ћемо вам представити рецепт за пилетину са тестенином у тигању. Ово јело веома је укусно, брзо се припрема и идеално је за оне дане када немате времена за припрему оброка или вам се једноставно не проводи превише времена у кухињи.
Једино што је препорука је да вече пре припреме (можете урадити то и сат времена пре припреме јела) маринирате пилеће бело месо. Како би се лепо испржило и било супер хрскаво и реш, а то даје додатну пуноћу укусу јела.
Пилетину ставите у посуду у коју сте додали уље, со и зачине по избору, а то може бити мешавина зачина специјално за пилетину или рецимо слатка паприка или кари.
Састојци: 400 грама белог меса, паковање шампињона, празилук или лук, две шаргарепе, павлака за кување 250 мл и тестенина по укусу (најбоље су таљателе).
Поступак:
Пилетину исеците на ситне коцке и пржите их док не добију црвенкасту боју, затим их уклоните са тигања, додајте мало уља, а затим насецкани празилук, шаргарепу и шампињоне. Динстајте поврће уз додавање зачина по укусу, со, кари или зачин за пилетину.
Када се поврће издинста додајте пилетину, затим павлаку за кување и оставите да се сједине укуси, још пет минута.
У посебној посуди скувате тестенину уз додатак мало уља и соли. Када је кувана можете сервирати јело.
Пријатно.