Najukusnije pileće belo meso IZ TIGANJA gotovo za pola sata - Uz dodatak ove testenine imate jelo za koje će vam tražiti recept
Obradute ukućane još danas, a ako nemate ideju za ručak, večeru, ovo je naš današnji predlog.
Danas ćemo vam predstaviti recept za piletinu sa testeninom u tiganju. Ovo jelo veoma je ukusno, brzo se priprema i idealno je za one dane kada nemate vremena za pripremu obroka ili vam se jednostavno ne provodi previše vremena u kuhinji.
Jedino što je preporuka je da veče pre pripreme (možete uraditi to i sat vremena pre pripreme jela) marinirate pileće belo meso. Kako bi se lepo ispržilo i bilo super hrskavo i reš, a to daje dodatnu punoću ukusu jela.
Piletinu stavite u posudu u koju ste dodali ulje, so i začine po izboru, a to može biti mešavina začina specijalno za piletinu ili recimo slatka paprika ili kari.
Sastojci: 400 grama belog mesa, pakovanje šampinjona, praziluk ili luk, dve šargarepe, pavlaka za kuvanje 250 ml i testenina po ukusu (najbolje su taljatele).
Postupak:
Piletinu isecite na sitne kocke i pržite ih dok ne dobiju crvenkastu boju, zatim ih uklonite sa tiganja, dodajte malo ulja, a zatim naseckani praziluk, šargarepu i šampinjone. Dinstajte povrće uz dodavanje začina po ukusu, so, kari ili začin za piletinu.
Kada se povrće izdinsta dodajte piletinu, zatim pavlaku za kuvanje i ostavite da se sjedine ukusi, još pet minuta.
U posebnoj posudi skuvate testeninu uz dodatak malo ulja i soli. Kada je kuvana možete servirati jelo.
Prijatno.