Цеца показала шта једе за РУЧАК! Пита са ПЕЧУРКАМА је НЕИЗОСТАВНА и на њеној славској трпези - Једноставно се припрема, а воле је и стари и млади
Рецепт Цеце Ражнатовић за питу од печурака
Популарна певачица Цеца Ражнатовић недавно је поделила са својим пратиоцима на Инстаграму своју љубав према пити од печурака. Ова укусна посластица није само њен омиљени оброк, већ и неизоставни део њене славске трпезе. Цеца је открила да су њена мама и сестра Лидија инсистирале да науче вештине кувања, али признаје да није страствена куварица.
„Да се разумемо, да морам, наравно да бих то радила. Ништа од тога није ми страно, али једноставно, имам могућност избора“, изјавила је Цеца. Иако се не види као куварица, наглашава да је сјајна домаћица која увек својим гостима приреди незаборавно искуство. „Кад год дођу код мене гости, они су добро послужени и угошћени“, додала је.
Састојци:
500 гр кора за питу
0,5 кг шмпињона
2 мања празилука
1 дцл уља
кисела вода
1 прашак за пециво
мешавина зачина, бибер, со
Припрема:
Празилук ситно исецкајте и динстајте на уљу док не омекша, потом у то додајте печурке и зачине. Требало би да се динста док течност не испари. Коре поделите на три дела. Прве две премажите уљем и водом, а на трећу додајте смесу са печуркама. Уролајте и сложите у плех обложен папиром за печење. Пеците на 180 степени, док кора не порумени.