Teletina po receptu Branke Sovrlić - Par sastojaka uz kojih meso postaje mekano i sočno
Brzo, jednostavno i ukusno jelo. Idealno ukoliko očekujete goste.
Branka Sovrlić ugostila je poznate nas večeri u okviru emisije "Na večeri kod..." koja je emitnovana na prvom programu Radio Televizij Srbije.
Branka je tom prilikom pripremala predjelo, glavno jelo i poslasticu za kraj.
Ipak, goste je najviše oduševilo glavno jelo koje je Branka nazvala "Veseli Bosanac".
Zapravo je reč o punjenim telećim šniclama.
-Uzeli smo jednu teleću šniclu, dobro istanjenu, onda stavljamo malo kajmaka, može kačkavalj ili neki tvrdi sir koji imate, dodajemo sitno seckane pečurke, šampinjone i na kraju sudžuk, suvo meso da mu da aromu - objasnila je Branka pripremu.
Zatim se umota kao palačinka i povežu se strane sa čačkalicama, tako se prže - objasnila je Branka.
-Za to vreme isecite krompir na krupne kriške posolite i stavite ulja, a zatim pecite u rerni - predložila je.