RAKIJA MEDOVAČA PODIŽE IMUNITET: Dekin jednostavan recept od 3 SASTOJKA za najlekovitiji liker
Da biste napravili dobru medovaču, treba vam svega tri sastojka
Rakija ili liker od meda, kako ljudi zovu medovaču, je tradicionalni prirodni alkoholno piće, a umerenim konzumiranjem spada u lekovite napitke.
Pije se rashlađena i kao aperitiv, pospešuje imunitet, štiti od infekcija i popravlja krvnu sliku.
Da biste napravili dobru medovaču, potrebno vam je 1 litar šljivovice, 400 ml destilovane vode i 300 g meda.
Doživeo MOŽDANI UDAR NA BINI, JEDINI na svetu održao KONCERT ŠAPATOM: Đorđe Marjanović je bio čovek kojeg je Jugoslavija obožavala, a ČOLA KOPIRAO
Devojčica (3) NESTALA BEZ TRAGA TOKOM PORODIČNOG ODMORA: Dok su roditelji bili u restoranu, ODNETA iz kreveta
Priprema se tako što se med rastopi u rakiji, a zatim doda destilovana voda.
Tako pripremljena treba da odstoji mesec dana na tamnom mestu uz povremeno mućkanje.
Posle toga, procediti je kroz filter. Jačina zavisi od količine destilovane vode, ako želite jaču, sipajte manje destilovane vode.
Ukoliko medovači dodate i malo propolisa, biće još lekovitija, ali vodite računa - medovača se smatra jednom od najopasnijih rakija, jer je slatka, pitka, nežno klizi niz grlo, pa kad jednom počnete, možda ćete se teško zaustaviti.