РАКИЈА МЕДОВАЧА ПОДИЖЕ ИМУНИТЕТ: Декин једноставан рецепт од 3 САСТОЈКА за најлековитији liker
Да бисте направили добру медовачу, треба вам свега три састојка
Ракија или liker од меда, како људи зову медовачу, је традиционални природни алкохолно пиће, а умереним конзумирањем спада у лековите напитке.
Пије се расхлађена и као аперитив, поспешује имунитет, штити од инфекција и поправља крвну слику.
Да бисте направили добру медовачу, потребно вам је 1 литар шљивовице, 400 мл дестиловане воде и 300 г меда.
Доживео МОЖДАНИ УДАР НА БИНИ, ЈЕДИНИ на свету одржао КОНЦЕРТ ШАПАТОМ: Ђорђе Марјановић је био човек којег је Југославија обожавала, а ЧОЛА КОПИРАО
Девојчица (3) НЕСТАЛА БЕЗ ТРАГА ТОКОМ ПОРОДИЧНОГ ОДМОРА: Док су родитељи били у ресторану, ОДНЕТА из кревета
Припрема се тако што се мед растопи у ракији, а затим дода дестилована вода.
Тако припремљена треба да одстоји месец дана на тамном месту уз повремено мућкање.
После тога, процедити је кроз филтер. Јачина зависи од количине дестиловане воде, ако желите јачу, сипајте мање дестиловане воде.
Уколико медовачи додате и мало прополиса, биће још лековитија, али водите рачуна - медовача се сматра једном од најопаснијих ракија, јер је слатка, питка, нежно клизи низ грло, па кад једном почнете, можда ћете се тешко зауставити.