Beli luk treba jesti u KOMBNACIJI sa ovim začinom - Zajedno UNIŠTAVAJU VIRUSE i bakterije
Veoma moćna kombinacija!
Određene namirnice samo u kombinaciji sa drugim daju maksimum benefita za organizam. To je recimo slučaj u kombinaciji kurkume i bibera, ali i belog luka i đumbira.
Nutricionista Lovnit Batra na svom Instagram profilu govorila je o zdravstvenim prednostima zajedničkog konzumiranja đumbira i belog luka, koje su mnogobrojne.
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/09/29/shutterstock_305660375.jpg?itok=FkEskngC)
Ovo ULJE nikako NE SMEŠ koristiti ZA PRŽENJE: Postoji podela, ova nisu namenjena za termičku obradu
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/06/22/shutterstock_441264445.jpg?itok=HU-7Ox_R)
Krvna SLIKA NIJE DOBRA ukoliko POKAZUJE ove VREDNOSTI: Savetnica za ishranu otkrila DOMAĆI ELIKSIR za poboljšanje parametara (RECEPT)
Beli luk i đumbir imaju hranljive sastojke koji štite srce i mogu pomoći u smanjenju nekih faktora rizika od srčanih oboljenja.
Ove dve namirnice zajedno sadrže moćna antiinflamatorna biljna jedinjenja koja mogu pomoći u inhibiciji proinflamatornih proteina povezanih sa hroničnom upalom.
Beli luk sadrži moćna jedinjenja kao što su alicin, koji uništava mnoge parazite, gljivice i viruse, i dialil sulfid, dok moćna antivirusna i antibakterijska svojstva đumbira pomažu antibakterijska svojstva đumbira, pomažu u poboljšanju imuniteta, navodi Batra.
Osim đumbira i belog luka, ova nutricionistkinja savetuje i redovno konzumiranje pirinča, za bolje zdravlje creva.
Prema njenim rečima, pirinač zahvaljujući materijama koje sadrži deluje na unutrašnju sluznicu creva i želuca, olakšavajući varenje. Takođe, ona objašnjava da beli pirinač ima malo vlakana, da je blag i da je lako svarljiv, što ga čini dobrom opcijom za ljude koji imaju probleme sa varenjem.