Бели лук треба јести у КОМБНАЦИЈИ са овим зачином - Заједно УНИШТАВАЈУ ВИРУСЕ и бактерије
Веома моћна комбинација!
Одређене намирнице само у комбинацији са другим дају максимум бенефита за организам. То је рецимо случај у комбинацији куркуме и бибера, али и белог лука и ђумбира.
Нутрициониста Ловнит Батра на свом Инстаграм профилу говорила је о здравственим предностима заједничког конзумирања ђумбира и белог лука, које су многобројне.
Ово УЉЕ никако НЕ СМЕШ користити ЗА ПРЖЕЊЕ: Постоји подела, ова нису намењена за термичку обраду
Крвна СЛИКА НИЈЕ ДОБРА уколико ПОКАЗУЈЕ ове ВРЕДНОСТИ: Саветница за исхрану открила ДОМАЋИ ЕЛИКСИР за побољшање параметара (РЕЦЕПТ)
Бели лук и ђумбир имају хранљиве састојке који штите срце и могу помоћи у смањењу неких фактора ризика од срчаних обољења.
Ове две намирнице заједно садрже моћна антиинфламаторна биљна једињења која могу помоћи у инхибицији проинфламаторних протеина повезаних са хроничном упалом.
Бели лук садржи моћна једињења као што су алицин, који уништава многе паразите, гљивице и вирусе, и диалил сулфид, док моћна антивирусна и антибактеријска својства ђумбира помажу антибактеријска својства ђумбира, помажу у побољшању имунитета, наводи Батра.
Осим ђумбира и белог лука, ова нутриционисткиња саветује и редовно конзумирање пиринча, за боље здравље црева.
Према њеним речима, пиринач захваљујући материјама које садржи делује на унутрашњу слузницу црева и желуца, олакшавајући варење. Такође, она објашњава да бели пиринач има мало влакана, да је благ и да је лако сварљив, што га чини добром опцијом за људе који имају проблеме са варењем.