DOBAR RAZLOG: Evo zbog čega ne treba da izbacujete HLEB i TESTENINE iz dijete
Razbijen mit.
Rijana Lambert, poznata američka nutricionistkinja otkrila je da je pogrešno izbacivanje ugljenih hidrata iz ishrane.
Pitale ste se kako Iva Štrljić održava liniju - odgovor će vas baciti u depresiju!
Ako želite da izgubite kilograme, verovatno ste pokušavali da se držite određenih grupa namirnica, kao i da u potpunosti izbacite ugljene hidrate koji se smatraju najvećim krivcem gojenja. Ali, da li je to zaista dobro raditi?
VISOK KRVNI PRITISAK: 5 namirnica koje ČUVAJU vaše SRCE
Stručnjak za ishranu, autorka knjige i Instagram zvezda Rijanon Lambert ima dobre vesti za sve ljubitelje ugljenih hidrata.
Dok je izbacivanje ugljenih hidrata nekada bilo predstavljeno kao rešenje za gubljenje težine, Rijanon smatra da aktinskova dijeta i slične su pomogle da se "pobije" mit da ugljeni hidrati goje.
"Ove dijete zabranjuju unos hleba, testenine i krompira, zamenjujući ih namirnicama bogatim proteinom, poput mesa, jaja i hranom bogatom mastima. Upravo zbog toga je postala rasprostanjena zabluda da svi ugljeni hidrati goje. Stav je da ugljene hidrate treba smanjiti u ishrani je jednostavno pogrešan"- rekla je Rijanon.
Razlog je to što određeni ugljeni hidrati su od vitalnog značaja za našu ishranu jer obezbeđuju najveći izvor energije.
PREVRNUO SE ŠKOLSKI AUTOBUS PUN ĐAKA KOD JAGODINE: Vozaču pozililo (FOTO)
Mnogi ugljeni hidrati se razbijaju i pretvaraju u glukozu, koju potom telo koristi kao energiju za naše mišiće dok vežbamo, kao i za rad mozga.
Takođe, oni se mogu pretvoriti i u masti, skaldištenu energiju, koje telo kasnije može da iskoristi.