ДОБАР РАЗЛОГ: Ево због чега не треба да избацујете ХЛЕБ и ТЕСТЕНИНЕ из дијете
Разбијен мит.
Ријана Ламберт, позната америчка нутриционисткиња открила је да је погрешно избацивање угљених хидрата из исхране.
Питале сте се како Ива Штрљић одржава линију - одговор ће вас бацити у депресију!
Ако желите да изгубите килограме, вероватно сте покушавали да се држите одређених група намирница, као и да у потпуности избаците угљене хидрате који се сматрају највећим кривцем гојења. Али, да ли је то заиста добро радити?
ВИСОК КРВНИ ПРИТИСАК: 5 намирница које ЧУВАЈУ ваше СРЦЕ
Стручњак за исхрану, ауторка књиге и Инстаграм звезда Ријанон Ламберт има добре вести за све љубитеље угљених хидрата.
Док је избацивање угљених хидрата некада било представљено као решење за губљење тежине, Ријанон сматра да актинскова дијета и сличне су помогле да се "побије" мит да угљени хидрати гоје.
"Ове дијете забрањују унос хлеба, тестенине и кромпира, замењујући их намирницама богатим протеином, попут меса, јаја и храном богатом мастима. Управо због тога је постала распростањена заблуда да сви угљени хидрати гоје. Став је да угљене хидрате треба смањити у исхрани је једноставно погрешан"- рекла је Ријанон.
Разлог је то што одређени угљени хидрати су од виталног значаја за нашу исхрану јер обезбеђују највећи извор енергије.
ПРЕВРНУО СЕ ШКОЛСКИ АУТОБУС ПУН ЂАКА КОД ЈАГОДИНЕ: Возачу позилило (ФОТО)
Многи угљени хидрати се разбијају и претварају у глукозу, коју потом тело користи као енергију за наше мишиће док вежбамо, као и за рад мозга.
Такође, они се могу претворити и у масти, скалдиштену енергију, које тело касније може да искористи.